Kdz.Ereğli’de Düren Kent Park açıldı.

Kardeş Kent ilişkilerini geliştiren Kdz. Ereğli Belediyesi, Almanya’nın Düren şehrinde bir meydana Kdz. Ereğli Meydanı isminin verilmesinin ardından Ereğli’de süs havuzu bölgesine meclis kararıyla Düren Kent Parkı ismini verdi.

Gündem Yayın: 09 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 09.07.2024 17:14:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Parkın açılışı için Ereğli’ye gelen Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ullrich, Ereğli’nin çok güzel bir şehir olduğunu belirterek ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini belirtti ve Başkan Halil Posbıyık’a teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Kardeş Kent Protokolü bulunan Almanya’nın Düren şehrinde açılan Kdz. Ereğli Meydanı’nın ardından Ereğli’de de Düren Kent Parkı açılışı yapıldı. Parkın açılışı için Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ullrich, Belediye Başkanı Eşi IrisUllrich, Belediye Başkanı Özel Kalemi Mr. SebastianEich, Belediye Basın Danışmanı Mr. Dirk Zirke, Yeşiller Partisi Meclis Üyesi Nermin Ermiş ve Kardeş Şehir Temsilcisi Sabine Kieven Kdz. Ereğli’ye geldi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda süs havuzunun olduğu bölgeye Dürenk Kent Parkı adı verilirken parkın açılışını Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ullrich eşleriyle birlikte yaptı.

 

BAŞKAN POSBIYIK: ULUSLAR ARASI DOSTLUK KÖPRÜSÜ 15. YILINDA

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Düren ile dostluk köprüsünün 15. Yılına girildiğini belirterek şunları söyledi:

“Bugün burada, dostluk ve işbirliğimizin önemli bir işareti olan "Düren Kent Park"ın açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz.

Düren Belediyesi ile dostluğumuz 15 yıl öncesine dayanıyor. O süreçteki sağlıklı ilişkilerimizin ardından oluşan bu “uluslararası dostluk köprüsü” ile, önce 2010 yılında Kardeş Kent Protokolümüzün Ereğli ayağını, Düren Belediye Başkanı Sayın Paul Larue ile birlikte imzaladık. Ardından 2011 yılında bu antlaşmanın Almanya ayağını gerçekleştirdik.

Bugün, dostluğumuzun 15.yılında bir başka önemli adımı hep birlikte atıyoruz.

 

Düren Belediyesi; Eylül 2023 tarihinde, kendi şehirlerinde bir meydana, “Karadeniz Ereğli” ismini verdi. Bu açılış sırasında Kdz. Ereğli Belediyesi’nin heyeti de oradaydı ve çok özel duygular yaşandı.

Bu jest, iki şehir arasındaki karşılıklı saygı ve kardeşlik duygularının en güzel örneklerinden biridir.

Biz de Karadeniz Ereğli Belediye Meclisinin Aralık 2019 tarihinde aldığı karar doğrultusunda, az sonra açılışını yapacağımız bu parka  "Düren Kent Parkı" ismini veriyoruz.

Bu kararla, iki kent arasındaki bağların daha da güçleneceğine inanıyoruz.

Bu park, sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda iki şehir arasındaki bağların bir simgesi olacaktır. Burada çocuklarımız oynayacak, ailelerimiz vakit geçirecek ve bu dostluk nesilden nesileaktarılacaktır.

Sözlerime son verirken, Düren Belediyesi'ne ve değerli misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor,

Hepinizi sevgi barış dostluk duygularımla selamlıyorum.”

ULLRİCH: KDZ. EREĞLİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR

Kdz. Ereğli’de olmaktan çok mutlu olduklarını belirten Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ullrichise şunları söyledi:

“Saygıdeğer Belediye Başkanım Halil Posbıyık’a çok teşekkür ediyorum.  Çok güzel bir zamana denk getirdi bu açılışı. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum.  Kdz. Ereğli ile Kardeş Kent olmamız mutluluk verici. İki taraf olarak candan, içten yaşıyoruz bu birlikteliği. Düren’de Karadeniz derneğivar ve onlarla da çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Hepimiz baktığımızda insanız. Irkçılık yapmıyoruz. Zor süreçleri hepimiz atlatmaya çalışıyoruz. Umudediyorum bunu başarırız. Düren’de bizde bir meydana Kdz. Ereğli adını verdik, sizlerde buraya Düren adını verdiniz. Şehrin merkezinde bir yere Düren’i adlandırmanız birbirimize ne kadar bağlı olduğumuzu göstergesi. Çok mutluyum, candan, içten insanlarla karşılaştım. Bizi misafir değildeburanın bir insanı olarak gördüğünüz için çok mutluyum, sizlere minnettarım. Bu organizasyonda yer alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bize çok iyi bakıyorlar. Her 3 saatte bir yemek yediriyorlar. Çok ilgili ve alakalılar. Hava çok güzel, insanlar çok güzel. Biz mutluyuz, herkes mutlu olsun. Saygıdeğer Başkanım Halil Posbıyık ve tüm ekibine bir kez daha delegasyonum adına teşekkür ediyorum.”

,

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.