Kdz.Ereğli'de tedbirler genişletildi... Yeni kısıtlamalar var...

Kdz. Ereğli Kaymakamı Çorumluoğlu, basın mensuplarını makamına davet ederek, önemli açıklamalarda bulundu. Kaymakam Çorumluoğlu bir soruya karşılık açıklamasında "Kdz. Ereğlide bazı dönemler yaşanan yoğunluk nedeniyle "Vatandaş duyarlı olsun, bizi sert tedbirler almaya lütfen zorlamasın! " dedi.

Gündem Yayın: 06 Nisan 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.04.2020 17:43:39
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli Kaymakamı Çorumluoğlu Coronavirüs nedeni ile makamına 3 adet Ajans muhaberini davet ederek açıklamalarda bulundu.  İlçemizde şuana kadar Corona şüphesi ile  100 vatandaşımız başvuruda bulundu. Ama çoğunda şükürlerolsun  negatif çıktı. Ereğli'nin önündeki  bir hafta çok önemli. İstanbul'dan Kocaeli'den Gebzeden gelen vatandaşlar var.  Bu illerden gelen vatandaşlarımızın evde kalmalarını ısrarla talep ediyoruz. Komşularınada sorumluluk düşüyor. Evlerinden çıkarlarsa mutlaka bize haber versinler. 1 hafta 10 günü iyi geçirebilirsek biz bu illeti hafif atlatırız dedi.

-İl valimizin açıklaması ile birlikte aldığı karar doğrultusunda, 14 gün boyunca bizde Ereğlideki tüm pazarları kapatıyoruz.

-İlçeler arası seyehatte bu gece 24.00 den itibaren iller arası gibi denetimli geçişlerle olacak. Keyfi geçişlere izin verilmeyecek dedi.

-Ereğliye seslenen Çorumluoğlu lütfen 1 hafta evlerinizde kalın dedi.. Kendinizi izole edin.

-İlçeler arasındaki tüm kaymakamlarımızla whatsap grubumuz aracılığı ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu işin üstesinden geleceğiz. Buda birlik beraberlik içerisinde olacak. Belediye Başkanımızla birlikte işbirliğini sürdürüyoruz. Devletimiz hertürlü tedbiri alıyor. Bizimde lokal olarak yaptıklarımız buradaki vatandaşlarımızın lehine olan çalışmalardır.

-Ekonomik olarakta bu sıkıntıları nasıl aşarız diye vatandaşımız adına  düşünüyoruz. Devletimizde bu ekonomi bağlamda çalışmalarını sürdürüyor. Bankalara 65 yaş üstü  716 kişinin evine para götürdük. 2531 kişinin evin 1000'er tl  16 kişililk ekibimiz  ihtiyaç sahibi insanlara  ulaştırdı. Yemek gıda yemek para olarak yetkili olan vefa grubuzla ihtiyaç sahibi insanlarımııza ulaştırıyoruz.

-Erdemir belirli noktalara konaklamaları için yerleştirdiğimiz sağlık ekiplerine yemeklerini ulaştırıyor. Bizlerde yer imkanı sağlıyoruz.  Sağlık çalışanlarımıza çabalarından dolayı teşekkür ediyorum.

-Şehir içi Çilek Halk Otobüsleri saatlerini 07.00 ile 09.00 12.00 - 13.00 arası ve   19.00dan sonra Gülüç ve Hastane hattı dışında çalışmayacaklar.

-1300 kişi istanbul’dan Ereğliye gelen kişi var. Vatandaş şehre inmesin. Cumartesi Pazarında 13.00-3.00 arası Pazar çok kalabalıktı. Ne oldu iyi mi oldu kapandı. Dedi. Pazarcılar odasını çağırdım. Köylere tedarikleri artırın talebinde bulundum.

-Kdz. Ereğlide yaşanan yoğunluk nedeniyle konuşan Çorumluoğlu, Vatandaş duyarlı olsun sert tedbirler almaya bizi  lütfen zorlamasın.

-3 kişiden fazla otomobillere binilmeyecek. Vatandaşımızın toplu halde ortamlar sağlamasını engelleme adına denetimlerimiz ilçemizde insan sağlığı için sürecek.

-Kıyıcak ve Hamzavakıf Köylerindeki 10 evi kısmi olarak karantinaya aldık.

-Köylerimize bizde Ptt'de maske dağıtımı yapacağız. Belediyemiz zaten maske dağıtımı konusunda çalışmalar içerisinde.

-Erdemir Genel Müdürümüzle görüştük. Akın beyle görüştük. Süreci durdurma gibi bir durum yok. Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda üretim hiçbir şekilde durdurulmamalı. Üretime devam ederiz. Yarın üretimde azalma olursa ileriki zamanlarda fiyat artışına sebebiyet verir. Vatandaşımız bu durumdan sonraki dönemlerde olumsuz yönde etkilenir. dedi.

-Basın bizim yanımızda bizi destekliyorlar. Teşekkür ediyoruz. dedi. 

-Ereğli'de önemli olan minimun  hasarla Coronavirüs tehditini atlatmak hedefimiz. Ereğli halkı sağlıklı beslenmesine, dinlenmesine dikkat etsin ve kendilerini evlerinde kalarak izole etsin.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.