Kdz.Ereğli'li marifetli eller hünerlerini sergiledi.

Erasmus+ “Marifetli Eller, Lezzetli Yemekler” projesi kapsamında Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri hem deneyimlerini artırmak hem de yeni kazanımlar elde etmek amacıyla yurt dışına giderek hünerlerini sergiledi.

Yayın: 04 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 04.05.2023 14:45:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında eğitim gören öğrenciler, projeyi hazırlayan Güven Kaçar, Nurdan Uludağ, Abdulkadir Sucu, Rafiye Aydın öğretmenleri eşliğinde ERAMUS+ projesi kapsamında İsveç’in Helsingborg  ve Almanya’nın  Berlin şehirlerindeki ünlü resteronlarda giderek uluslar arası mutfaklarda kendilerini geliştirme adına  kültür ve deneyimleme stajı yaptı.

Ülkemizi yurt dışında Türk Mutfağını başarı ile temsil eden ve ülkemize geçen hafta geri dönen ve yurtdışında öğrendikleri çeşitli lezzetleri hazırlayarak  okullarında uygulama ile katılımcılara sergileyen Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin sunum programına, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha ALDOĞAN, Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harul AKGÜL ve beraberindeki şube müdürleri katıldı.  

Program sonrası  ALDOĞAN;

“Uluslararası mutfaklarda farklı ülkelerin yemek kültürünü öğrenen ve Türk Mutfağı’na ait yemeklerimizi yurtdışında tanıtan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.