Midyeci Şenol yine yaptı yapacağını..

Kdz.Ereğli’de uzun yıllardır Midyeci Şenol Usta lakabı ile midyeyi Kdz.Ereğli halkına ve bölgeye sevdiren Şenol Baykan merdiven altı midyecilere savaş açtığını belirterek; midye dolmayı 5 TL olarak güncellediklerini söyledi.

Ekonomi Yayın: 21 Mayıs 2024 - Salı - Güncelleme: 21.05.2024 19:22:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli’de uzun yıllardır Midyeci Şenol Usta lakabı ile midyeyi Kdz.Ereğli halkına ve bölgeye sevdiren Şenol Baykan merdiven altı midyecilere savaş açtığını belirterek; midye dolmayı 5 TL olarak güncellediklerini söyledi.

Baykan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "37 yıldır midyeyi Ereğli’ye tanıtmak için çok mücadele ettik. Ömrümüzü verdik de diyebiliriz. Sonunda istediğimiz hedefe geldik. Ereğli halkı ve il dışından çok müşterimiz var. Bunların sayesinde bu hedeflerimize geldik. 37’inci yılımıza gelmekten gurur duyuyoruz. Ereğli halkına ve Türkiye’deki bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz gibi midye dolma ve midye tavada ben bu konuda kendimi 37 yıldır mücadelemle istediğimiz hedefe geldik. Şu anda midye dolmanın tanesi 10 lira ama süre ve zaman koymadan 5 TL yaptık."

"MİDYE DÜZGÜN TEMİZLENMELİ"

"Vatandaşımız bu sene doya doya yesin diye midye dolmanın tanesini 5 lira yaptık. Şu ana kadar yoğun talep vardı. Dolmamız bitti sayılır. Tabii bugün bu şekilde oldu. Ama kampanya süresiz devam edecek. Ereğli’de birçok merdiven altında üretim yapanların olduğunu duyuyoruz ama biliyorsunuz midye düzgün temizlenmez ve düzgün bir şekilde hazırlanmaz ise sonuçları üzücü olabiliyor bugün baktığımızda bir çiğköfteci bir kokoreççi bir tantunici midye satıyor bu konuda ben devletimizden yardım istiyorum ben düzenli olarak vergisini ödeyen ve yanında eleman çalıştıran bir esnafım. Bu konu ile ilgili gerekli yerlere başvurumuzu yaptık bizler vergimizi bizler elemanlarımızın ekmek parasını sigortalarını yatırırken merdivenaltı bu işi yapanlar hiçbir belgesi olmadan hijyensiz şekilde nasıl midye satarlar"

"VATANDAŞIN SAĞLIĞI İLE OYNUYORLAR"

"Bu durum bizi çok zora sokuyor ciddi anlamda piyasada merdiven altında üretim yapan birçok yer var bende buna inat Ereğli’mize bölgemize yarayacak bir kampanya yaparak midyeyi 5 TL yaptık herkes midye yesin diye ve aralıklarla bu kampanyayı elimden geldiği kadar yapmaya karar verdik. Bütün Ereğli halkını ve bölge halkını kampanyamıza davet ediyoruz. Merdivenaltı midye üreticileri vatandaşın sağlığını tehdit ediyor. Devlet gerekeni yapmalı ’dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.