Milletvekili Ereğli'nin neresinde hizmet var dedi.

AK Parti Karadeniz Ereğli Kepez Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Milletvekili Saffet Bozkurt'un gündeminde Halil Posbıyık vardı, Belediye Başkan adayı İbrahim Sezer de yaptığı konuşmada projelere ilişkin bilgiler verdi.

Siyaset Yayın: 04 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 04.03.2024 14:28:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 7 dk.
Takip EtGoogle News

AK Parti Kepez Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, İl Başkanı Mustafa Çağlayan, belediye başkan adayları, il genel ve belediye meclis üyesi adayları katıldığı açılışta konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, mevcut Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı eleştirdi. Ereğli'nin kaybedecek 5 yılı olmadığına değinen Bozkurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"BELEDİYEDE DEĞİŞİM ZAMANI"

"Gayret ve çaba sarf ediyoruz. 7-8 Tane projeyi hayat a geçirdik yakın zamanda açıklayacağımız çok önemli projeler hayata geçecek. Ereğli'de artık belediyede bir değişim zamanı diyoruz. Gerçekten genel iktidar ile yerel iktidarın artık buluşma zamanı diyoruz. Yakınımızda görüyorsunuz hemen dibimizde Zonguldak. Zonguldak Belediyesi 5 yılda Ömer Selim Alan'ın iktidarımızın gücü ile Zonguldak'ta yaptığı hizmetler ortada. İnşallah 31 Mart akşamı itibariyle Ereğli'de AK belediyecilik sahne alacak ve hep birlikte ben Ankara'da, Ereğli'de İbrahim Sezer ile birlikte hizmetlerin en güzelini getireceğiz.

 

"CÖBEKOĞLU'NA YAŞLISIN DİYORDU"

Ereğli Belediye Başkanımız bu sıralar bize çok methiyeler düzüyor, teşekkür ediyoruz da ben bugün methiyeler düzmeyeceğim. 25 Yıldır Ereğli uyuyor. Ereğli'de hiçbir çalışma yok. Bir festival ile yatıp kalkıyoruz. Başka üretilen yapılan hiçbirşey yok. Belediye Başkanı proje üretmiyory, çalışma ortaya koymuyor, bunu hep birlikte görüyoruz. Kendisi 1994 yılında göreve geldiğinden önceki seçim çalışmalarında 66 yaşındaki Ruhi Cöbekoğlu'na sen yaşlısın artık bırakmalısın demişti. Bugün 80 yaşındaki Halil Posbıyık halen daha hizmete talibim diyor.  Yani gülünç bir durum. Bunu halkın takdirine bırakıyorum. Başkan sanki göreve yeni geliyormuş gibi şunu yapacağım, bunu yapacağım diyor, 20-25 yıldır devamlı bir şekilde yıldızlı yaldızlı kitapçıklarla proje tanıtımı yapıyorsun, nerede projeler? Bir kent meydanı dedin, astın oraya durdu durdu kaldı. Hiçbir proje yok, ürettiğin birşey yok. Belediye Başkanının bu söylemlerine itibar edilecek bir durum yok.

 

İMAR VE DOĞALGAZ...

Ören'de diyor ki imar planına dahil edeceğiz, revizyonu yapacağız sonra revizyonu yaptırmadılar. Tüm meclis üyeleri ile birlikte revizyon bitti diye bizi davet etti. İzledik, izledik, hiçbir şey yoktu ortada. Sayın Başkan Ören nerde diğer imar çalışması yapılacak yerler nerde dedim. Yok dedi. O çalışmada hiçbir çalışma yoktu. Çalışma olmadığı için de getiremedi meclise. İbrahim Sezer'in nezdinde belediye başkanı olduğu zaman Ereğli'nin diğer mahallelerimizde doğalgaz ile buluşturacağız. Kandilli ve Ormanlı'ya doğalgaz müjdesini verip çalışmaları başlattıysak, 31 Mart tarihinden sonra imarı olmayanları imara getirip doğalgazı getireceğiz.

"NEREDE HİZMETİN VAR?"

Çarşıda otopark sorunundan tut, su soruna kadar her anlamda sorunlarla karşı karşıyayız. Hale ndaha belediye başkanı diyor ki Ereğli'ye hizmet edeceğim? Ereğli'ye ne hizmeti yaptın? Sayın kaç proje ortaya koydunuz desem ortaya koyabilecek bir proje yok. Devasa projelerini yapamadın, nerede hizmetin var. Hiçbir mahallede hizmet yok.

 

Belediye Başkanım Kaletepe ile ilgili açıklamalar yaptı. Bize teşekkür etti. Kaletepe bizlerin eseri, hem Çevre Şehirciliği Emlak Genel Müdürlüğü ile akabinde Kültür Bakanlığı'nda çalışmaları bizler yaptık, Kaletepe'yi Ereğli'ye kazandırdık.

"BİR ELİ YAĞDA BİR ELİ BALDA BÜYÜMEDİM"

Belediye Başkan adayı İbrahim Sezer'de konuşmasında, projelerine ilişkin de şu bilgileri verdi: "Bir eli yağda bir eli balda büyümedim. TTK maden emeklisi bir ailenin 7 çocuğundan birisiyim. Hayatımız hep mücadele ile geçti. Disiplinli çalışarak azmederek mücadele ederek buralara geldik. Varlığı bildiğimiz gibi yokluğu da bildik. İnşallah Belediye Başkanı olduğumda dertlerinizle dertlenecek, sıkıntılarınızı ben çözeceğim. Bugün karşınızda isem en çok halkımızın katkısı ile buradayım. Allah razı olsun, bana olan güveninizi kesinlikle boşa çıkarmayacağım. Vekilim Saffet Bozkurt, ben ve ekibimle birlikte sizlerin karşısında olmaktan, vekilin Ankara'dan Ereğli'ye sağladığı hizmet kervanına Ereğli'den de destek verip hizmet etmek için karşınızdayız. İnşallah Allah nasip edecek, ben buna inanıyorum. Ereğli Belediyesi'ni hep birlikte kazanıp bu mutluluğu yaşatacağız.

 

KENT MEYDANI, STADYUM, REHABİLİTASYON MERKEZİ, GENÇLER...

Kaybedecek bir 5 yılımız yok. Onun için herkesin kataloglara koyduğu ama hayata geçiremediği kent meydanını yapmaya geliyoruz. Yine 19 Kasım'da yaşadığımız sel felaketinde hasar gören mevcut yönetimin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bel bağladığı o sahili yeniden inşa etmeye geliyoruz. Karadeniz Ereğlimize yıllardır büyük ızdırabını çektiğimiz bu şehirde 28 amatör kulübünün olduğu ancak mevcut stadın 8'e bölerek antrenman yaptığı sıkıntısını büyük oranda hissettiğimiz vekilimizin de katkıları ile Spor Bakanlığı'nın katkıları ile büyük bir stadyum kazandırmaya geliyoruz. Yaşlılara Bakım ve Rehabilitasyon merkezini yapmak için geliyoruz. Gençlerimizin gittiği güzel mekanlar var ancak onlar yeterli değil. Bu gençlerimizin kötü alışkanlıklara bulaşmaması için sosyal ve kültürel etkinliklerini geliştirmek için belediye konservatuarını yapmaya geliyoruz. "

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.