Murat Kotra : “İl olmayı en çok Ereğli hakediyor”

MHP MYK Üyesi Murat Kotra, Yeni Ufuk’a konuştu

Siyaset Yayın: 18 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 18.06.2023 01:10:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

MHP MYK Üyesi Murat Kotra, Kdz.Ereğli'nin il olma beklentisini Yeni Ufuk'a değerlendirdi.

 

Kotra, Bölgede konumu,ekonomik koşulları,liman ve ulaşım konularına bakıldığı zaman en çok il olmayı hakeden Kdz.Ereğli olduğunu belirtti.

Kotra'nın açıklaması şöyle:

"Ben genel merkez siyasetçisiyim. Kdz.Ereğli'nin il olması konusunda karar merci elbetteki halkımız ve yerel siyasetçilerimizdir. Alaplı'dan Devrek'e kadar bize düşen bizlere iletilen tüm istekleri genel merkez düzeyinde değerlendirmemizdir. Kdz.Ereğli'nin il olmasını isteyene veya istemeyene hain demek doğru bir yaklaşım değil. Daha uzlaşmacı bir politika izlememiz gerekiyor. Kdz.Ereğli dinamikleri ile il olmayı hakediyor. Ama buna karar verecek olan dediğim gibi halkımız ve siyasetçilerimizdir. Şu zamana kadar milletvekillerimizden bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. 2018 yılında Ereğli'nin köylerini gezdiğimde kimsenin il beklentisi yoktu. Fakat Ereğli'nin köylerinde durum değişti. Geçtiğimiz seçimlerde gittiğim her köyde 'Ereğli ne zaman il olacak', sorusuyla karşılaştım. Bu Ereğli'nin il olma isteğini belli ediyor',dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.