Promosyon ücretinde masadaki BANKALAR sınıfta kaldı.

Bugün Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçe milli eğitim müdürlüklerine bağlı okul ve kurumlara maaş promosyonu ihalesine gelen bankalardan gelen iki teklif en son 19.700 TL olunca Milli Eğitim camiası bankları adeta sınıfta bıraktı.

Ekonomi Yayın: 07 Ekim 2022 - Cuma - Güncelleme: 07.10.2022 22:38:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

DERSİNİZE ÇALIŞIN GELİN

Verilen teklifi kabul etmeyen sendika temsilcileri ve kurumlar talep ettikleri promosyon ücreti için 15 gün sonra bankalarla tekrar masaya oturma kararı aldı. 

 

KAHRAMANMARAŞ YADA SİİRT GİBİ OLAMADINIZ

Bankalar tarafından  verilen maaş promosyon teklifinin çok düşük olduğunu söyleyen sendika temsilcileri ve öğretmenler,  Kahramanmaraş ve Siirt gibi illerde 30.000,00 TL  bankalardan öğretmenlerin promosyon ücreti aldığını, 3000 binden fazla eğitim çalışanının olduğu Kdz. Ereğli ve çevre ilçelere verilen 19.700,00 TL teklifin çok düşük olduğunu, 30.000,00 TL üstünde istedikleri promosyon rakamlarından düşük hiç bir teklifi kabul etmeyeceklerini dile getirdiler.

 

 

SENDİKALAR HAKKIMIZI İSTİYORUZ

İhale sonrası ilçe milli eğitim şube müdürleri ve ihaleye katılım sağlayan sendikalar temsilcileri  aralarında toplantı yaparak , bankalarla anlaşmadan başarı ile çıkmak adına önemli kararlar aldılar.

 

Aldıkları kararlar içerisinde çalışma grubu oluşturarak ilçedeki bankalarla beklentilerin anlatuldığı  görüşme turu yapılması

 

Sendika üyeleriyle beklentilerinin olduğu bir form aracılığıyla anket düzenlenmesi  

 

İki  hafta içinde tekrar ihaleye çıkılması

 

Yapılacak ikinci ihalede beklenen rakamlar gerçekleşmediği takdirde ocak 2023 ayında yeni zamlarla beraber tekrar üçüncü ihale yapılması gibi

prensip kararı aldılar.

 

MÜCADELEMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Türk Eğitim Sen Kdz.Ereğli İlçe Temsilciliği  başkanı Yener Yazgan diğer sendika temsilcileri ile beraber yaptığı toplantı sonrası kısa açıkla yaptı.

 

Açıklamada:

"Ortak akılla   çalışanlarımızın hakkını alma konusunda mücadelemiz artarak devam edecek olup  , mevcut Ziraat bankası ile olan anlaşma yeni banka anlaşma sürecine kadar sürecektir."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.