Saltukova havalimanı pisti 300m uzatılacak

Yayın: 11 Ocak 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 11.01.2020 17:06:38
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Zonguldak Havalimanı pist uzatma ve genişletme çalışmaları başladı.

Zoguldak Bartın Karabük illerinin ortak Havalimanı olan Saltukova hava limanı 1999'da kurulduktan ve 2002'de kapatıldıktan sonra 2007'de tekrar hizmete girmesi ile yurt içi ve yurt dışı seferleri başlamıştı. Ancak Havaalanı'na iniş yapacak olan uçakların inişine engel olan pistin uzatma ve genişletme çalışmaları rehabilite edilerek Zonguldak Valiliğince Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yeniden başlatıldı.

Bartın valisi tarafından ve Avrupa Zonguldaklılar / Karaelmaslılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak'ın da takipleriyele desteklenen çalışma ilk etapta 300 metre uzatılması ve 15 metre genişletilmesi şeklinde planlandı. Devletin pist genişletmesi için yapacağı ödenek gerçekleştiğinde ise hedeflenen pist uzunlu toplamda 2200 metre genişliği ise 45 metre olması bekleniyor. İş makineleri ile Devlet Demir Yollarına (DDY) ait köprünün altında bulunan ev ve atıl vaziyetteki binaların yıkımına başlanıldı.

Pistin hedeflenen uzunluk ve genişlik ölçüleri tamamlandıktan sonra uçak iniş ve kalkışlarının rahatlaması ve güvenli olmasından dolayı diğer uçak firmalarının da iç ve dış uçuş seferlerine başlaması bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.