Sansür yasası ile gazetecilik yapmak imkansız hale geldi!...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan CHP Zonguldak Milletvekili Op.Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, sansür yasası ile gazetecilik yapmanın imkansız hale geldiğini belirtti.

Gündem Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 13:31:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 57 sn.
Takip EtGoogle News

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, mesasında şu ifadelere yer verdi;

'Dogru ve tarafsiz habercilik anlayisiyla halkımızın gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasını sağlayan bütün basın emekçilerinin10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kutlu olsun.

 

Özgür basın susturulamaz! Sansür Yasası olarak bilinen Dezenformasyon Yasası ile gazetecilik yapmak neredeyse imkansız hale gelmiştir.

 

Bu karar, artık gazetecilerimizin müphem suçlardan günlerini adliye koridorlarında geçirmeleri, gece yarıları ansızın ifadeye çağrılmaları, tutuklanmaları demektir. Gerçeğe ulaşmak ve halkın haber almasını sağlamak için çalışan gazeteciler korku iklimine teslim olamaz!'

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.