Vatandaş bankamatiklerden rahatsız!

Kdz. Ereğli'de günde yüzlerce kişinin uğradığı bankamatiklerde, günlerdir hiçbir hijyen ya da dezenfektan uygulaması yapılmamasından ve bankamatiklerin olası Covid-19'un yayılmasında etken rol oynayabileceği konusunda vatandaş oldukça rahatsız.

Gündem Yayın: 23 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2020 02:11:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli'de günde yüzlerce kişinin uğradığı çoğu bankamatiklerde, günlerdir hiçbir hijyen ya da dezenfektan uygulaması yapılmamasıdan ve bakamatiklerin olası Covid-19'un yayılmasında etken rol oynayabileceği konusunda, vatandaş oldukça rahatsız.

Bankamatik tuşları güvenli mi?

Ereylin AVM 'de ticaretle uğraşan bir  firma sahibi, "Coronavirüs dünyada yada Türkiye'de duyulmadan önce arada bankamatiklerin temizliği yapılıyordu. Ama günlerdir bakıyorum ne gelen var ne giden. Hiçbir banka personelinin yada görevlinin gelipte, temizlik yaparken kaç gündür görmedim. Bugün bir vatandaşın bankamatik tuşlarının olduğu bölüme hapşırırken gördüm. Hayretler içinde kaldım. Ondan sonra onlarca vatandaş geldi gitti. Bankamatiklere yaklaşmaktan yada oradan para çekip gelen müşteriden korkar olduk."ifadelerini kullandı. 

Vatandaş, duyarsız bankalara tepkili..

Türkiye'de Coronavirüs vakası  çıktığı günden itibaren, Kdz.Ereğli Belediyesi ile yerel idari makamlar koordineli hareket ederek Covid-19'a karşı çok ciddi çalışmalar başlatan, yoğun kullanım alanı olarak gördükleri her noktayı tesbit ederek dezenfektan ile temizleyen, güvenli bölge haline getiren, bu  kurumlara karşı vatandaş güven duyarken , bazı bankaların bu kadar ciddi bir konuya hassasiyet göstermemelerine ise vatandaş tepki gösteriyor. Sürekli bankamatiğin tuşları farklı kişilerce kullanılmasından dolayı da vatandaş periyodik şekilde temizlik önlemi alımasını istiyor.

Bankamatikler elden ele mikrop yayan araç durumunda mı?

Gün içinde yüzlerce vatandaşın havale yada para çekmek için kullandıkları bankamatiklerin çoğu olası tehlike saçıyor. Vatandaşın korkarak yaklaştıkları bankamatiklerde hiç bir Covid-19'a karşı önlem alınmaması dikkatlerden kaçmıyor. Bankamatiklerin çevresinde dezenfektan malzemesi, eldiven yada bir temizlik görevlisinin olmaması, ayrıca bankamatik sıralarında güvenli mesafeyi sağlayan bir önlem şeridinin uygulanmaması tepkilere neden oluyor.

Devletin, valinin, kaymakamın, vatandaşın  hassasiyetle Covid-19 karşı verdikleri mücadele karşısında , bazı bankaların vurdumduymaz tavırlarına son vermelerini istiyor ve bir an evvel bu önemli konuda tedbirlerini almalarını yetkililerden bekliyoruz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.