Yığılca Federasyon için düğmeye bastı..

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Yığılca Dernekleri Ereğli’de Lal Cafe'de yapılan toplantıda bir araya geldi. Kdz. Ereğli Yığılca Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ev sahipliğinde Türkiye geneli Yığılca dernekleri aylık toplantısını gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 02 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 02.05.2023 12:32:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli Yığılca Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ev sahipliğinde Türkiye geneli Yığılca dernekleri aylık toplantısını gerçekleştirdi. Ereğli’de Yılmaz Yalçın’a ait Lal Kafe’de bir araya gelen Yığılca dernekleri kurulması planlanan Yığılca Dernekler Federasyonu için ilk imzaları attı.

 

TÜRKİYE'NİN BİR ÇOK BÖLGESİNDEN FEDERASYON İÇİN TOPLANDILAR


Programa Kdz. Ereğli Yığılca Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlyas Yıldırım, Yığılca Kültür Turizm Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gökhan Alkan, Gebze Çayırova Darıca Dilovası Düzceliler Derneği Başkanı Durmuş Yağcı, Bolu Yığılcalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Karaduman, İzmit Kocaeli Yığılcalılar Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Nezih Ekrem Keleş, Körfez Düzce Yığılcalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fettah Gürbüz, Düzce Yığılca Eğitim Kültür Dayanışma ve İnsani Yardım Derneği Yunus Akkan ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Programın moderatörlüğünü Yılmaz Yurtseven yaptı. Programın gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Yığılca’da kurulması planlanan Yığılca Dernekler Federasyonu ile ilgili konular görüşerek karara bağlandı. Dernek başkanları aldığı karar sonrası kurucu yönetim kurulu listelerini oluşturarak onaylanmak üzere gönderdi.

 

FEDERASYONUN KURUCU YÖNETİM LİSTESİ OLUŞTU


Kurucu yönetim kurulu listesi, İlyas Yıldırım, Gökhan Alkan, Durmuş Yağcı, İlhami Karaduman, Nezih Ekrem Keleş, Fettah Gürbüz ve Yunun Akkan isimlerinden oluştu.
Programı değerlendiren Ereğli Dernek Başkanı İlyas Yıldırım, “Yığılca dernek başkanları ile bir araya gelerek aylık olarak gerçekleştirdiğimiz toplantımızı tamamlandık. Uzun zamandır üzerinde görüştüğümüz federasyon için Türkiye geneli dernek başkanlarımızın oluru ile ilk imzalarımızı attık. Tüzüğümüzde herhangi bir eksiklik kalmadı. Bundan sonraki süreç Düzce Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nde olacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

FINDIK ÜRETİMİNDE YÜKSEK VERİM VE KALİTE İÇİN BİLGİLENDİRME SUNUMU GERÇEKLEŞTİRDİLER


Toplantı sonrası Yığılca’da bulunan Atahan Tarım ziraat mühendisleri Hakkı Yurtseven ve Coşkun Tosun tarafından ilçede fındık yanmamaları hakkında sunum yapıldı.

Ayrıca Atahan Tarım'ın bölgede bir çok projede yer alarak fındık üretimi veriminin arttırılması, birim alanda toprak tahlili, bahçe tamizliği, ilk bahar donmalarına karşı önlemler, mantari durumlara karşı önlemler, tırpan ve filiz alma, arılar ile fındıkların döllenmesi gibi bir çok  konuda bilgi verdiklerini ve bölgemize yüksek katmadeğer bu ürünün daha da gelişmesi adına her türlü bilginin talep olduğu halde kendilerinin verebileceğini söylediler. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.