Zonguldak'ta Gazeteciler Eylemde

Zonguldak'ta yerel basının zorlu koşullarını dile getirmek amacıyla gazeteciler, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nde ilk kez eylem gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 23 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 23.10.2024 21:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News


Zonguldak'ta yerel basının zorlu koşullarını dile getirmek amacıyla gazeteciler, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nde ilk kez eylem gerçekleştirdi. “Artık yeter” diyerek yetkililere seslenen gazeteciler, üç gün sürecek olan eyleme Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti'nin de desteğini aldı.

Eylem, Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde başladı. Gazeteciler, basın açıklaması sonrası fotoğraf makinelerini yere bırakarak yaşadıkları ekonomik zorlukları protesto ettiler. "Özgür basın susturulamaz", "Kalemimiz kırmızı çizgimiz" gibi sloganlarla seslerini duyurdular.

Eylemde okunan deklarasyonda, gazetecilerin mesleki onurunu korumak için mücadele ettikleri vurgulandı. Açıklamada, “Gazetecilik, halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunan kutsal bir görevdir. Ancak, yıllardır süregelen sorunlar mesleğimizin onurunu tehdit ediyor” ifadeleri yer aldı.

Gazeteciler, ekonomik zorlukların altını çizerek, “Asgari ücretle, hatta bunun da altında çalışan arkadaşlarımız var. Mesleğimizi hakkıyla yapabilmek için onurlu maaşlar ve çalışma koşulları talep ediyoruz” dediler.

Sansürün basın özgürlüğüne vurulan en ağır darbe olduğu belirtilerek, hükümetin medya üzerindeki sansür uygulamalarının demokrasi için bir tehdit oluşturduğu ifade edildi. Gazetecilerin talepleri arasında, basın kartlarının adil bir şekilde dağıtılması ve yerel basının desteklenmesi de bulunuyor.

Son olarak, dayanışma çağrısı yaparak, “Bu mücadele yalnızca bizim değil, tüm toplumun mücadelesidir. Birlikte başaracağız!” şeklinde seslendiler.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.