ADD'ye izin verilmedi.

Tüm Türkiye genelinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından saat 12.00’de Atatürk Anıtı önünde düzenlenmesi planlanan ‘Şehitlere Saygı Buluşması’, Karadeniz Ereğli’de polisin izin vermemesi üzerine yapılamadı. ADD Yönetici ve üyeleriyle polis arasında bir süre yaşanan gerginliğin ardından, dernek üyeleri İnönü Parkı’ndaki Şehitler Anıtına karanfil bırakmak istedi; polis buna da müsaade etmeyince karanfiller Şehitler Anıtı yakına bırakıldı. Ardından ADD yöneticileri, dernek binasında basın açıklaması yaptı.

Gündem Yayın: 05 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 05.03.2020 20:30:40
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
Takip EtGoogle News

Tüm Türkiye genelinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılması planlanan ‘Şehitlere Saygı Buluşması’, İçişleri Bakanlığının aldığı kara nedeniyle polis tarafından yapılmasına izin verilmedi.

Ereğli Emniyet Müdür Hakan Çelik, çok sayıda resmi ve sivil polisin önlem aldığı Atatürk Anıtı önüne gelen ADD üyelerine, polis izin vermedi. ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Saymanı Semih Özkök ve ADD Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan ile anıt önüne ilerleyerek karanfil bırakmak isteyen kalabalığa, polis alınan karar gereği müsaade etmeyerek eylemi gerçekleştiremeyeceklerini belirtti. Burada yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından, kalabalık İnönü Parkı’ndaki Şehitler Anıta giderek oradaki anıta karanfil bırakmak istedi. Polis burada da alınan karar gereği buna izin veremeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından kalabalık, bulundukları yerde çimenin üzerine karanfilleri bırakarak olay yerinden ayrıldı.

Dernek binasına geçen kalabalığa seslenen ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Semih Özkök ve ADD Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan ise burada yaptıkları basın toplantısı ile yaşanan duruma tepki gösterdi.

ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Semih Özkök, dernek binasında yaptığı basın toplantısında, gerçekleştirilmek istenen programa izin verilmemesine tepki gösterdi.

Özkök; “Bugün burada bulunanlar, Türkiye çapında şu saatlerde alanlarda olan arkadaşlarımız, yoldaşlarımız bir tarih yazdılar. Bunu aklınızdan çıkarmayınız. Tarih karşı duranları da yazacak, eyleme katılanları da yazacak.” diyerek programa izin verilmemesini eleştirdi.

Özkök, konuşmasında şunları söyledi:

“Ayağa kalkmak istiyorum ve ceketimi çıkarmak istiyorum. Çünkü bu işe soyunmak, sıvanmak gerekiyor arkadaşlar. Öncelikle bugün bu alanı, derneğin mekânını dolduran sizlere genel yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum. Yürekli insanlardan oluşan bu topluluğun da bir ferdi olmaktan dolayı gerçekten de büyük bir onur duyduğumu da gerçekten eklemek istiyorum. Elimizde bir basın açıklaması var, 29 Şubat tarihinden itibaren bizim resmi hesaplarımızda; ADD.org.tr web sayfamızda, facebook sayfamızda, Instagram ve Twitter sayfamızda 5 gündür paylaşılıyor ve çok kişi tarafından da paylaşılmakta. Bu bildiride yer alan bilgiler ciddi süzgeçlerden geçirilip, değerlendirme sonucu elde edilmiş bilgiler ama anlaşılıyor ki rahatsız olması gerekenleri ciddi bir biçimde rahatsız etti ve biz bu vermiş olduğumuz rahatsızlıktan ötürü de çok memnun ve mutluyuz açıkçası. O nedenle de bugün Türkiye; 20 yaşında, 25 yaşında toprağa verdi şehitlerine ağlıyor. Bizim gözyaşımıza bile, yürek burkuntumuza bile müsaade edilmeyen bir ortamda yaşıyorsak eğer, herkesin aklını başına alıp adam akıllı düşünmesi gerektiğine inanıyorum ve bu düşüncenin bu bakış açısının; yurt, toprak, vatan, bayrak ve ulus paydasında bir araya gelmesi mecburiyeti vardır. Bu görüş ve düşüncenin, bu ülkenin bizlerin göremeyeceği Cumhuriyet’in 200., 300. yıllarında mesnet teşkil etmesi gerekmektedir. İşte o nedenle Atatürkçü Düşünce Derneğinin bugün yurt çapında başlattığı bu çalışma, bu eylemlerin, bu bakış açısı, bu şehitlere bakış açısı çok çok çok önemlidir. Bugün burada bulunanlar, Türkiye çapında şu saatlerde alanlarda olan arkadaşlarımız, yoldaşlarımız bir tarih yazdılar. Bunu aklınızdan çıkarmayınız. Tarih karşı duranları da yazacak, eyleme katılanları da yazacak.”

Bir gazetecinin sorduğu; ‘İptal gerekçesi nedir?’ sorusu üzerine Özkök sözlerine şöyle devam etti:

“İptal gerekçesinin üzerinde bile durmuyorum. Bu ülkede bulunan insanlar şehitlerine saygı duymak için, 2 damla gözyaşı dökmek için, yüreklerini burkmak için oradalardı. Başka hiçbir amaç yoktu. Anayasanın 34. Maddesi gayet açıktır; Silahsız ve saldırısız gösteri herkesin hakkı ve ödevidir, yani bir yurtta yaşamanın bedelleri ve ödevleri vardır. Bu bedeller ve ödevler yerine getirilecektir.

Arslan: “Saygıyı, saygısızlığa çevirmek gibi bir durumumuz yok”

ADD Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan ise yaptığı açıklamada şehitlere saygı ifade etmek için bugün alanda olduklarını belirterek; “Biz vatan için canlarını seve seve feda eden yurttaşlarımızın, askerlerimizin, polisimizin sonuna kadar dün olduğumuz gibi bugün de arkasındayız.” dedi.

Arslan yapmış olduğu açıklamada şunları dile getirdi:

“Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yapmış olduğu şehitlere saygı buluşması adı altında tüm Türkiye’de yapılacak eylemimizi Kdz. Ereğli’de sizlerle beraber ifa etmek üzere sabahtan itibaren dernekte toplandık. Genel saymanımızın da belirttiği sebeplerden ötürü buna izin verilmedi. Biz adı üstünde şehitlerimize saygımızı ifade etmek için bugün alandaydık. Buna bile müsaade edilmedi. Devletin hiçbir kurumuyla, askerimizle karşı karşıya olmak gibi bir durumumuz yok. Saygıyı, saygısızlığa çevirmek gibi bir durumumuz yok. Biz vatan için canlarını seve seve feda eden yurttaşlarımızın, askerlerimizin, polisimizin sonuna kadar dün olduğumuz gibi bugün de arkasındayız. Ama savunduğumuz tek bir şey var; ‘yurtta barış, dünyada barış’, bunu savunmak zorundayız. Evlatlarımız, boşu boşuna belki şehit olmuyorlar ama az önce orada annelerin feryadını duydunuz, biz hepimiz inanın aslında feryat etmek istiyoruz ama maalesef yürümemize bile engel oldular. Sadece buradaki bütün arkadaşlarımıza, yürekli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şunu tekrar ve tekrar yılmadan ifade edeceğiz; ‘yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.