AK Partili Belediye Meclis üyesinin görevi düştü.

3 toplantıya katılmadı, üyeliği düşürüldü..

Siyaset Yayın: 26 Temmuz 2022 - Salı - Güncelleme: 26.07.2022 19:12:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli'ye bağlı Ormanlı Belediyesi, AK Parti Belediye Meclis üyesi Serkan Yılmaz'ın, meclis üyeliği 3 meclis toplantısına katılmadığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Bayram Başol'un talimatıyla tutulan tutanak sonucu düşürüldü. Meclis üyesi Yılmaz, rozeti ve belediye meclis, kartını teslim etti.

Serkan Yılmaz hakkında tutulan tutanak'ta Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarındaki meclis toplantılarına mazeret bildirmeden katılım sağlamadığı ibaresi dikkatlerden kaçmadı.

BAŞOL: "TOPLANTILARA KATILMADI"

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız Belediye Başkanı Bayram Başol, Serkan Yılmaz'ın 3 kez üstüste mazeretsiz toplantıya katılmadığı gerkçesiyle, meclis tarafından görevine son verildiğinin altını çizdi.

YASA NE DİYOR?

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Meclis üyeliğinin sona ermesi “ kenar başlıklı 29. Maddesinde;

 “Meclis üyeliği, ölüm ve istifa durumunda kendiliğinden sona erer. Meclis üyeliğinden istifa dilekçesi belediye başkanlığına verilir ve başkan tarafından meclisin bilgisine sunulur. Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarısına katılmayan üyenin üyeliğinin düşmesine, savunması alındıktan sonra üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verilir. Belediye meclisi üyeliğine seçilme yeterliğinin kaybedilmesi durumunda, valinin bildirmesi üzerine Danıştay tarafından üyeliğin düşmesine karar verilir.” Kuralına yer verilmektedir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.