BATİYAC'tan gazetecilere çağrı: "Amatör Telsiz Belgelerinizi alın"

BATİYAC Yönetimi yazılı bir açıklama yaparak; özellikle asayiş muhabirlerinin amatör telsiz belgelerini almasını gerektiğini bildirdi.

Teknoloji Yayın: 16 Nisan 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 16.04.2022 11:57:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Cemiyet Yönetimi adına Başkan Sina Çıladır tarafından yapılan açıklama şöyle:

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde; 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun (EHK) ilgili maddeleri gereğince aktif telsiz kullanan gazeteci arkadaşların amatör telsiz belgelerini almaları zorunlu hale gelmiştir. Bölgemizde artan telsiz kullanımı nedeniyle Cemiyetimize gelen şikayetleri de dikkate alarak; hem gazeteci arkadaşların hem de güvenlik güçlerini zorda bırakmamak adına haber maksadıyla olay yerlerine giden arkadaşların istenildiği takdirde bağlı bulunduğu kurum veya cemiyete ait ‘Basın Tanıtım Kartları’ ile birlikte ‘Amatör Telsiz Kullanım Belgelerini’ göstermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde Elektronik Haberleşme Kanunu ilgili maddeleri gereğince 10 bin TL’den 20 bin TL’ye kadar cezai işlem uygulanabileceği belirtilmektedir.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne yapılacak olan amatör telsiz belgesi sınav başvurusu için haftaiçi mesai saatleri içerisinde Cemiyetimiz bünyesindeki görevliler gazeteci ve muhabir arkadaşlara yardımcı olacaklardır. Amatör Telsiz Belgesi için ilk sınav tarihi 19.04.2022 tarihinde Kdz.Ereğli’de olacaktır. Başvurunu kaçıranlar için 24.04.2022 tarihinde 2. Sınav yapılacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.