Devrek Belediye Başkanı Bozkurt’tan unutulmaz maraton..

Devrek Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1. Ulusal Devrek Sander Kartoğlu Yarı Maratonu” tamamlandı.60’dan fazla sporcunun katıldığı maratonda sporcuların harcadığı yüksek efor vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

Yayın: 10 Nisan 2022 - Pazar - Güncelleme: 10.04.2022 23:02:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Devrek Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1. Ulusal Devrek Sander Kartoğlu Yarı Maratonu” tamamlandı. 
 

Ülke genelinden 600 sporcunun katıldığı etkinlik; 21 kilometre uzunluğundaki yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve 3 kilometrelik halk koşusu olarak başladı.

BOZKURT, “MARATONU GELECEK YIL ULUSLARARASI DÜZEYE ÇIKARTACAĞIZ”

Tamamlanan koşuların ardından ödül töreninde konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, ”Türkiye’nin dört bir yanından sesi ve nefesiyle ‘1. Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu’na katılmak için gelen tüm atletlerimize teşekkür ediyorum”dedi. Başkan Bozkurt şöyle konuştu: 

“Devrek’imizin yetiştirdiği Milli Atletimiz Safder Kartoğlu adına düzenlediğimiz Yarı Maratonumuz nedeniyle bizleri onurlandıran tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Safder ağabeyimiz iyi ki varsın, iyi ki bizimlesin. Spor birleştirir, kardeşliktir, sevgi, muhabbettir, birlikte hedefe kitlenmektir ve her zaman hedefe ulaşmaktır. Bu yıl ulusal düzeyde yaptığımız bu maratonumuzu gelecek yıl uluslararası düzeye çıkartacağız. Buradan bunun müjdesini veriyorum. Bu güzel havada katılımları bizi memnun ve mutlu eden bütün sporcularımız bizim nazarımızda birincidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

KARTOĞLU, “MUTLU OLDUM, GURURLANDIM”

Milli Atlet Safder Kartoğlu da yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü şehirde adına düzenlenmiş olan maraton için emeği geçenlere teşekkür etti ve “Çok mutlu oldum, gururlandım. Ülkemizin değişik yörelerinden Devrek’e gelen tüm sporcularımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Spor, sevgi, kardeşliklik demektir.”dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Öte yandan; Yarı Maraton, 10 Kilometre ve Halk Koşusu sonuçları ise şöyle oluştu:

“21 Kilometre Yarı Maraton Erkekler Genel Klasmanda Ömer Alkanoğlu birinciliği olurken, ikinciliği Abdurrahman Gedikoğlu ve üçüncülüğü de Yunus Emre Akkuş aldı.

21 Kilometre Yarı Maraton Kadınlar Genel Klasmanda birinciliği Meryem Kılıç Gündoğan, ikinciliği Rahime Tekin ve üçüncülüğüde Zeynep Burcu Akbaba aldı.

10 Kilometre Yol Koşusu Erkekler Genel Klasmanda Ahmet Alkanoğlu birinciliği olurken, ikinciliği Levent Ateş ve üçüncülüğü de Mesut Akpınar aldı.

10 Kilometre Yol Koşusu Kadınlar Genel Klasmanda birinciliği Gülbahar Çetin, ikinciliği Zuhal Kaya ve üçüncülüğüde Okyanus Yıldız aldı.

3 Kilometre Halk Koşusu Klasmanında da, 


 

12-18 Yaş Erkek Grubunda; 1.Tanju Alaz, 2.Özgür Mustafa Gökmen ve 3.Baran Lülleci, 

12-18 Yaş Bayan Grubunda; 1.Sudem Karaca, 2.Cemrenur Davulcu, 3.Zeynep Demirci, 

19-29 Yaş Erkek Grubunda; 1.Mustafa Cem Cevaligil, 2.Cavit Mercan Atçeken, 

30-39 Yaş Erkek Grubunda; 1.Servet Kılınçarslan, 2.Sadık Onur Akti ve 3.Umut Durdu,

30-39 Yaş Bayan Grubunda; 1.Sena Çengel, 2.Ela Mantarlıkurt ve 3.Nergis Civan,

40-49 Yaş Erkek Grubunda; 1.Ozan Çiftçiler, 2.Naim Albuzlu ve 3.Raif Kabasakal,

40-49 Yaş Bayan Grubunda; 1.Selda Fındık Şişman, 2.Canan Kabasakal, 

50-59 Yaş Erkek Grubunda; 1.Celal Karagülle, 2.Tamer Kaya ve 3.Mehmet Tuncel, 

50-59 Yaş Bayan Grubunda; 1.Zeynep Akar, 2.Nevin Dibek ve 3.Tülay Karademir,

60-69 Yaş Bayan Grubunda; 1.Nurcan Doğan, 2.Emine Kara ve 3.Semiha Sandal, 

70-79 Yaş Erkek Grubunda; 1.Mustafa Uzunay, 

70-79 Yaş Bayan Grubunda da Fatma Çavuş birinci oldu”


 

Dereceye giren sporculara ödülleri Devrek Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen bir törenle verildi. Ödüller; Milli Atlet Safder Kartoğlu, Devrek Kaymakamı Ümit Altay,  Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cihan Durdubaş, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Recep Korum tarafından takdim edildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.