Erdoğan Karadeniz Ereğli'yi müjdeledi!...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'tan Karadeniz Ereğli'ye müjdeyi verdi!...

Siyaset Yayın: 04 Haziran 2021 - Cuma - Güncelleme: 04.06.2021 20:05:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak'ta. 

Adını 1829 yılında kömürü bulan Uzun Mehmet'ten alan Zonguldak Uzun Mehmet Cami'nde Cuma namazını eda eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara hitap etti,caminin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet döneminde il yapılan Zonguldak'ın emeğin ve üretimin şehri olarak milletin gönlünde mümtaz yerini aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Uzun Mehmet Camii açılışında yaptığı konuşmada "Şehrimize yakışır bir eser olan Uzun Mehmet Camisi, ilimize, ülkemize, Alem-i İslam'a hayırlı uğurlu olsun.

Uzun Mehmet Camii'ni de aynı duygularla hizmete açıyoruz. Yaklaşık 12 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen, park ve yeşil alanlarıyla 34 bin metrekare alana yayılan, kapalı alanda 6 bin, açık alanda 7 bin 500 kişilik namaz kılma kapasitesine sahip Uzun Mehmet Camii'nin yüksekliği 71 metreyi bulan minaresi, hatları ile özel bir eser olan caminin mihrap cephesindeki 'Ya Allah' hattı şehre ve adına yakışır şekilde kömürle yazılmıştır.

Uzun Mehmet kim, kömürü bulan.Onun için buranın adını Uzun Mehmet koyduk. Biz bir yere isim veriyorsak onun bir anlamı var' diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zonguldak'tan biliyorsunuz bir müjde vereceğiz. Karadeniz Ereğlisi'nde de benzeri bir müjde olabilir ve bugün inşallah biraz sonra o müjdeyi de vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi oldu' dedi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.