Güreş severlere müjde..

Geçtiğimiz hafta yoğun yağmur nedeniyle ertelenen Geleneksel Yaraşlı Yörük Yağlı Güreşlerinin tarihi belli oldu.

Yayın: 30 Haziran 2022 - Perşembe - Güncelleme: 30.06.2022 18:02:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Köy muhtarı İbrahim Çalık'ın yoğun çabaları ile 2. si gerçekleştirelecek olan yağlı güreşlerinin tarihi 13 Temmuz Çarşamba olarak belirlendi.

 

 

Bölgemizde geçen hafta yoğun yaşanan yağmur nedeniyle ertelenen güreşlerin Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Kdz. Ereğli kaymakamı Mehmet Yapıcı'nın da olurlarının alınmasıyla 13 Temmuz Çarşamba olarak tarihi belirlenen Yaraşlı Yörük Yağlı Güreşleri'nin yapılacağı müjdesini muhtar Çalık verdi.

 

Bilindiği üzere Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen, 18'i baş pehlivan olmak üzere 400 pehlivanın katılacağı ve merakla beklenen 26 Haziran 2022 Pazar günü yapılması planlanan Yaraşlı Yörük Yağlı Pehlivan Güreşleri hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti.

 

 Muhtar Çalık;

" Güreş severlerimiz için organizasyonumuzu en kısa zamanda gerçekleştirme sözü vermiştik. Biz Ata Sporumuz olan Yağlı Pehlivan Güreşlerini yaşatmak için her türlü çaba içerisindeyiz.  Hava muhalefeti nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız güreşlerimizi Bayram havasıyla geçirmek için kaldığımız yerden '13 Temmuz Çarşamba Günü' devam diyerek,  Saat 12.00 de başlayacak, KOZA TV'de de canlı olarak yayınlanacak olan güreşlerimize  tüm güreş severlerimizi  bekliyoruz."  dedi.


 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.