Halk otobüsleri ve Berbelere test kararı..

Salgından dolayı, günlük vefat sayısı hızla artan Kdz. Ereğli’de İlçe Kaymakamlığı, halkla direkt temas eden, taksiciler, servisler, halk otobüsleri, erkek ve bayan kuaförlerine yönelik Covid-19 testi yaptırıyor.

Gündem Yayın: 21 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 21.12.2020 17:35:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Özellikle halkla birebir temas eden Çilek Özel Halk Otobüsleri’nin 115 şoförüne, Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Tesislerinden Yaşlılar Gençler Evi’nde Covid-19 testi yapıldığını belirten Başkan Çetin Çimen10 şoförün testinin pozitif çıktığını söyledi.

115 Halk otobüsü şoföründen 10'nu pozitif

İlçedeki tüm sağlık personeline ve İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür eden Başkan Çimen, salgın hastalığında en çok risk altında şoförlerin olduğunu hatırlatarak, testi pozitif çıkan şoförlerin karantinaya alındığını söyledi. Başkan Çetin, Halk Otobüslerinin, bulaş tehlikesine karşı, halkın sağlığı için 2 günde bir dezenfekte edildiğini ifade etti.

9 bayan kuaförü ve 3 berberin testi pozitif

Covid-19 testine giren ilçedeki 163 bayan kuaföründen 9'u, 200 erkek berberinden ise 3’nün testinin pozitif çıktığını belirten Kdz. Ereğii Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Murat Cebesoy, testleri pozitif çıkan berberler ve bayan kuaförlerinin 10 günlük karantinaya alındığı belirtti.

Başkan Cebesoy, test için İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'na ve berberler ve kuaförleri sık sık dezenfekte ettiren Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a duyarlılıklarından dolayı tem berber ve kuförler adına teşekkür ettiğini belirtti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.