Kıyıcak Köyü'ne cüruf depolamaya başladı!...

Roj Metal, Kdz. Ereğli'nin Kıyıcak Köyü'ne cüruf depolamaya başladı!...

Ekonomi Yayın: 29 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 29.03.2021 20:53:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli'nin daha önce köy olan Kıyıcak Mahallesinde yapılması planlanan cüruf ve 49 atık çeşidinin işlenmesi için projelendirilen tesisiler. Yasal duruma dönüşmeden cüruf taşımaya başladı. Kıyıcak köylüsü, Kdz. Ereğli Belediye zabıtasının durumu izlediğini belirtiyor.

Şüpheli ve ve olağanüstü bir durum olduğuna dikkat çeken Kıyıcaklılar, cürufun depolanmaya başlanması için ruhsat ve izin sürecinin bitmesi gerektiğni hatırlatırken, Kdz. Ereğli Belediyesi'nin bu duruma neden müdahale etmediğini merak ediyorlar. 

3 Mart 2021 tarihinde Zonguldak İl Çevre Müdürlüğü İnternet sitesinden aşağıdaki ilanı yayınlamış aynı yazıyı Kdz. Ereğli Belediyesinede göndermişti. Kdz. Ereğli Belediyesinin 30 gün içinde ÇED'e gerek yoktur kararına karşı itiraz ve dava açma hakkı bulunuyor.

Olayı yakından takip eden çevreci Çetin Yılmaz'da, 'Ereğli halkınında dava açma ve itiraz hakkı var. Bizim itiraz ve dava hakkımız Zonguldak Valiliğinin ilan duyuruları ile haber almış olacağız süreç o zaman başlayacak.' dedi. 

İŞTE O İLAN

''ZONGULDAK ili KARADENİZEREĞLİ, ilcesi Kıyıcak Mah. Sıcak Kaya Değirmen Mevkii F26C09A1D/1B pafta 134 ada 6-8-15-16 ve 138 ada 160 parseller 4008,80 m2 alan mevkiindeki Roj Metal Ürünleri Nakliye İnşaat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan TEHLİKESİZ ATIK GERİ KAZANIM TESİSİ projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince TEHLİKESİZ ATIK GERİ KAZANIM TESİSİ projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir.''

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.