Milyonda bir ihtimali vardı başına geldi...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde faaliyet gösteren Kayalar Manav’ın sahibi Kadir Danışmaz, müşterisinden aldığı hatalı basılmış 20 TL’lik banknotu koleksiyon değeri olabileceğini düşünerek; satışa çıkarttı..

Yaşam Yayın: 08 Ağustos 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 08.08.2020 17:57:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli İlçesi Orhanlar Mahallesinde manavcılık yapan Kadir Danışmaz, son günlerde hatalı basım nedeniyle Antalya ve Kahramanmaraş gibi illerde haberlere konu olan banknotları hatırlayarak; müşterisinden aldığı 20 TL’lik banknotta bir değişiklik olduğunu gördü.

Öncelikle para’nın sahte olduğu fikrine kapılan Danışmaz, 20 TL’lik banknotu bankaya götürdü. Banka’dan paranın sahte olmadığına dair cevap alan Danışmaz, 20 TL’lik banknotun hatalı basım olduğuna karar verdi.

Danışmaz, sağ üst köşesinde bulunması gereken hologram’ın bir kısmının olmaması nedeniyle hatalı basım olduğu anlaşılan 20 TL’lik banknotu satışa çıkartarak; tekliflere açık olduğunu belirtti.

Danışmaz, “Böyle bir durum beli milyondan bir çıkar. Televizyon ve gazetelerde hatalı basılmış paraları görüyorduk. Ama bize denk geleceği aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Önce paranın sahte olduğunu düşündüm. Ama değilmiş. Sonradan hatalı basım olduğuna karar verdik. Yani milyonda bir bize denk geldi. 20 TL’lik banknotu koleksiyonuna katmak isteyen koleksiyonerler varsa, bize ulaşabilirler”, dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.