Minik Alparslan için buluşuyoruz..

Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulması için Zonguldak minik Alparslan için el ele oldu. Çaycumalı Ergün ve Gülseren Başoğlu çiftnin minik oğlu Alparslan bebek, yakalandığı SMA hastalığı nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor.

Yaşam Yayın: 11 Haziran 2021 - Cuma - Güncelleme: 11.06.2021 15:19:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulması için Zonguldak minik Alparslan için el ele oldu.Alparslan BAŞOĞLU; otuz üç haftalık prematüre olarak dünyaya geldi. Otuz  beş gün yeni doğan yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Herşey yolunda giderken nöroloji doktorumuzun acil kan tahlili yaptırmamızı istedi.

Oğlumuza  dört buçuk aylıkken SMA TİP1 teşhisi konuldu. Birkez daha büyük bir acıyı daha yaşadık. Ölümcül bir kas hastalığı...bu hastalığın bir çaresi var . Yurt dışında Zolgensma  ilacı. Bu ilaç FDA ve EMA 'dan onay almış bir ilaç. ABD ve ALMANYA' da bu ilaç SMA ' lı bebeklere ücretsiz olarak veriliyo. 2,3 milyon dolar maliyeti..

Bizim bütün ailemiz, eşim ve ben bir ömür boyu çalışsak bu parayı bulamayız. Şuan Turkiye' den birçok aile bu ilaca ulaştı Bizde  bu ilacı almak için herkesin yardımını bekliyoruz. Bu ilacı alan bebekler 95 iyi gelmiş. Bu hastalık kasları günden güne eriten solunum sıkıntısı çektiren çok ağır bir hastalık. Eğer bu bebekler ilacı almazsa 2 yaşını maalesef goremiyorlar....zekasal anlamda hiçbir problemleri yok....

Kanal Z'de Merve KIR'ında destke olacağı Alparslan için yapılan yardım programında bir çok tanınmış kişinin katılması bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.