Nakit değil, kart kullanın!..

Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi, Kent Karta geçeli tam 8 yıl oldu ama hala paralı biniş alışkanlığı sürüyor. Yılda 180 bin kişi taşıyan otobüslere binişlerin yüzde 70'i ise kart yerine parayla biniyor.

Gündem Yayın: 21 Eylül 2021 - Salı - Güncelleme: 21.09.2021 18:27:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İlçe halkı daha ucuz olan kartlı biniş yerine, para verme alışkanlığını sürdürüyor. Bu durum, hem otobüs sürücülerini, hem para veren vatandaşı, hem de taşınan yolcuyu tehlikeye sokuyor.

Koronaya Davetiye Çıkartan ve Yüzlerce Kişinin Elinin Değdiği Para

Koronavirüs salgınının yaşandığı ve binlerce kişinin vefat ettiği şu günlerde, kartlı biniş 3 TL, kartsız biniş ise 3 lira 25 kuruş olarak güncellendi. Koronaya adeta davetiye çıkartan ve yüzlerce kişinin elinin temas ettiği para verme alışkanlığı da otobüs sürücülerini çileden çıkarttı.

Hem Koronavirüs Var diyor, Hem de Para Verip Virüsü Davet Ediyor

Birçok otobüs şoförünün koronaya yakalandığını hatırlatan sürücüler, 'Hem Koronavirüs var diyorlar, hem de para veriyorlar. Bizim virüse yakalanma riskimiz çok yüksek. Para alırken, paranın üstünün verilmesi ayrı bir dert, bozuk para bulmak ayrı bir dert.

Bizim İnsanımız, Markette Poşete 25 Kuruş Vermez Ama Otobüse Verir

Seyir halinde hem yolcu alıyoruz, hem indiriyoruz hemde para üstü veriyoruz. Vatandaş 200 TL çıkartıyor. Markette poşete 23 kuruş vermemek için yanında poşet taşıyan vatandaşımız, kartıyla binerse 25 kuruş kar edecek.

Paralı Biniş Devam edecekse Biz Niye Muavinleri Çıkartıp Karta Geçtik

İnanın psikoljimiz bozuldu. Para verenin adına cihazdan basıp basmadığını unuttuğumuz anlar oluyor. Eğer paralı biniş devam edevekse biz niye muavinleri çıkardık ve Kent Karta geçtik.Lütfen bizleri de vatandaşlarımız anlasın.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Bizlere Yardımcı Olsun, Sorun Çözülsün

'Kdz. Ereğli Belediyesi'nin de bu konuda bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz' diyen otobüs sürücüleri, belediyenin kartsız binişi kaldırmaları için müracaat ettiklerini belirterek, halk otobüsleri Belediye Ulaştırma Müdürlüğünden onay beklediklerini ifade ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.