Sahtecilik..Aralarında madenci, sendikacı ve sağlık çalışanları var..

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde çalışan madenci, sendikacı ve devlet ile özel hastane çalışanlarınında bulunduğu toplam 308 kişi hakkında, Kdz. Ereğli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Asayiş Yayın: 12 Ekim 2021 - Salı - Güncelleme: 12.10.2021 19:48:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

 Kdz. Ereğli Cumhuriyet Savcılığının 168 Sayfalık İddianamesinde Ne Ararsan Var Kamu kurumlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediği iddia edilen ve aralarında madenci, sendikacı ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 308 kişi hakkında hazırlanan iddianame Kdz. Ereğli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Kdz. Ereğli Cumhuriyet Savcılığının mahkemeye sunduğu 168 sayfalık iddianamede, 2016-2017 yıllarında Armutçuk Müessesinde çalışan işçilerinin ikinci basamak sağlık kuruluşlarından temin ettiği muayene evraklarında sorunlar olduğu şüphesiyle kurumca idari soruşturma başlatıldığı belirtiliyor

. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi İle Özel Karadeniz Ereğli Anadolu Hastaneleri de Var Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi ile Özel Karadeniz Ereğli Anadolu Hastanelerine acil servisten giriş yapan bazı maden işçilerinin sunduğu evrakların üretilmiş olduğu, evrakların bazılarının ücretli mazeret iznine dönüşecek şekilde düzenlendiği, muayenede konulan tanılar ve yapılan tedavilerin tüm evraklarda aynı olduğunun tespit edildiği belirtiliyor.

 

Usulsüz Günlük Tedavi Evrakları Temin Edilmiş ve Karşılığında da Yevmiye Alınmış! Bu şekilde çeşitli hastanelerden usulsüz olarak günlük tedavi evrakları temin edilerek karşılığında yevmiye alındığı idari soruşturma neticesinde hastaneler nezdinde bir takım müessese işçilerine yönelik günlük tedavi evraklarının sorgulanması sonucu, hastanelerin verdiği cevaplardan bu evrakların kayıtlarının hastanelerde bulunmadığı ve evrakların gerçekleri yansıtmadığının anlaşıldığı tespit edildiği ifade edilliyor.


Toplamda 835 Bin 436 Lira, TTK Armutçuk Müessesi'nin Kurum Zararı Olduğu Belirlendi. İddianamede, sahte evrak kullanılmasına ilişkin Armutçuk Müessesi tarafından idari soruşturma yürütüldüğü, TTK Teftiş Kurulunca, "2006 yılında 335 kişiye ait bin 654 adet günlük tedavi evrakının sahte olduğu, bu evraklarının kullanılması nedeniyle hafta tatili, ikramiye primleri vergiler gibi tüm ücret ve ödeme miktarlarının hesaplanması sonucu, toplamda 835 bin 436 lira kurum zararı olduğu kaydediliyor.


Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Kadrolu Çalışanı Şüpheli N.U. Hakkında Soruşturma Yapılacak Şüphelilerin sahte sağlık raporu düzenleyerek kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar olan TTK ve SGK'yı zarara uğrattıkları, şüphelilerin kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediği şüphelilerin dolandırıcılık yaptığı, suçu 3’ten fazla kişi ile birlikte işlemeleri nedeniyle Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi kadrolu çalışanı şüpheli N.U. hakkında soruşturma izninin verildiği belirtiliyor.


Kdz. Ereğli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İlk Yargılamayı 16 Şubat 2022 Tarihinde Yapacak Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde sözleşmeli olarak çalışan şüpheliler B.Y. S.E' nin ise kamu görevlisi sayılmaması nedeniyle soruşturma izni alınmadı.


Özel Anadolu Hastanesi çalışanları şüphelileri M.D., Ş.E., E.Y., hakkında ise soruşturmaya gerek görülmedi. Kdz. Ereğli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame sonrasında ilk yargılamanın 16 Şubat 2022 tarihinde yapılacağı öğrenildi.

Haber:Önder Gazetesi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.