Yaraşlı Yörük Yağlı Pehlivan güreşleri ertelendi.

Önümüzdeki pazar günü yapılması beklenen 2.si düzenlenecek olan Yaraşlı Yörük Köyü Yağlı Pehlivan Güreşleri hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

Kültür Yayın: 25 Haziran 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 25.06.2022 10:43:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen, 18'i baş pehlivan olmak üzere 400 pehlivanın katılacağı ve merakla beklenen Yaraşlı Yörük Yağlı Pehlivan Güreşleri hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Köy muhtarı İbrahim Çalık; " 3 gündür bölgemizde süren aralıksız yağmur yağışları nedeniyle güreş sahasının çok ıslanarak güreş zemininin aşırı yumuşaması ayrıca meteoroloji'den aldıkları verilere göre yağmurun bugün ve yarında süreceği üzerine Geleneksel Yaraşlı Yörük Yağlı Güreşleri'ni ileri bir tarihe erteledik. " açıklamasını yaptı.
 

 

Köy Muhtarı Çalık'ın verdiği açıklamada ayrıca ;

"Güreş severlerimiz 2 yıl aradan sonra heyecanla bu güreşleri bekliyordu. Bizlerde gönülden yapmayı planladığımız bu tarihi güreşleri hava şartları nedeniyle ileriki bir tarihe ertelemek zorunda kaldık. Güreş severlerimiz için organizasyonumuzu en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Biz Ata Sporumuz olan Yağlı Pehlivan Güreşlerini yaşatmak için her türlü çaba içerisindeyiz. Merak etmesinler en yakın sürede Yaraşlı Yörük Köyünde güreşlerimizi gerçekleştireceğiz." Açıklamasında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.