Posbıyık 'Saffet Bozkurt sen neden gocunuyorsun?'

Kdz. Ereğli Belediye meclis toplantısında AKP Milletvekili Saffet Bozkurt’un açıklamalarına cevap veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ben seni hemşerim diye kolluyorum. Sen bana çatıyorsun. Ben senin neyinden prim yapacağım?

Siyaset Yayın: 06 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 06.06.2024 13:40:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 7 dk.
Takip EtGoogle News

Sen Kaymakamlık binasını mı yaptın. Emniyet Müdürlüğü’ne bir tane bina mı yaptın. Ereğli – Devrek yolunu mu yaptın. Çevre yolunu mu yaptın. Kepez yolunda ölümlü kazalar oluyor ben bundan mı prim alacam. Ereğli’de kasırga oldu sahilde, plajda, mezarlıkta, 200 milyonluk hasar var, 7 trilyon İç İşleri’nden aldım sen bir lira yardım getirdin mi? Devlet Hastanesi’nde anjiyo yapamıyorlar. Hala kalp hastalarına bakamıyorlar, doktor kadroları eksik, millet sırada bekliyor. Ondan mı prim yapacağım, senin prim yapacak neyin var. Ben gizli eller Özel Endüstri bölgesini buraya getirmeye çalışıyor. Gizli eller Erdemir’e vergi ödettirmiyor bize. Gizli eller bizi hep mahkemeye verdirtiyor diyorum. Ben gizli eller derken niye alınıp hemen ortaya çıkıp cevap veriyorsun suçlular gibi?” dedi.

Haziran ayı belediye meclis toplantısı ikinci oturumunda konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AKP Milletvekili Saffet Bozkurt’un açıklamalarına cevap verdi.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

 

“BANA ÇATIYOR CEVAP VERMİYORUM..”

“Ben Sayın milletvekilini çok severim. Arkadaşımdır. Saffet Bozkurt’tan bahsediyorum. Dürüst bir arkadaştır eskiden beri birlikteliğimiz var. Hep ona söylüyorum kavga etmeyle gerek yok. O bana çatıyor ben cevap vermiyorum.

Geçenlerde Mehmet Akif’in Anmasına gittiğimizde söyledim. ‘Çatıp duruyorsun benim çenem bir açılırsa durduramazsın’ dedim. Sarıldı bana aman yok başkanım falan dedi. Yok Kale Tepe’yi ben aldım diyor yok bilmem ne. Bunu ben yaptım. Kale Tepe’nin sen yerini bilmezsin, Osman Tepe’yi bilirsin sen Kale Tepe’yi nereden bileceksin. Bana yine dün vurmuş. ‘2010 yılında Kdz. Ereğli Belediyesi’nin mahallesi olan Ören’e 14 yıldır imar sorununu çözemediği için doğalgaz verilemedi’ diyor. 14 Yıldır İmar durumu çözülemedi diyorsun. Sen bu işlerden anlamıyorsun ki orada hala imar sorunu çözülmedi. Çünkü araziler birbirine geçmiş. Birinin tapusunu ötekinin arsasında, çarpık yapılaşma sonuna kadar yapılmış. Hala imar sorununu çözemedik ki. Kadastrol çalışma yaptık. 14 yıldır kadastro hakkından geçebilir diyor. Durmadan engelliyorlar, Kimseyi suçlamıyorum gizli bir el engelliyor. ‘Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta Kazancı Holding Başkanı Celal Kazancı ve CEO suyla ben konuştum’ diyor onu biliyorum onlarla görüşüyorsun.

 

-SİZİN YAPAMADIKLARINIZDAN MI PRİM KAZANICAM-

‘Konunun çözümü için söz aldım. Aynı gün Mahalle muhtarımız İsmail Sever’i arayarak müjdeyi kendisine verdim. Görünen o ki Sayın Posbıyık her zaman oldu gibi yine bizlerin yaptıkları üzerinden prim yapmaya çalışıyor’ diyor. Ya Milletvekilim ben senin üzerinden nasıl prim yapayım. Ben seni hemşerim diye kolluyorum. Sen Kaymakamlık binasını yapamadın. Onun için mi prim yapacağım senden. Emniyet Müdürlüğü’ne bir tane bina yapamadın onun için mi prim alacağım senden. Ereğli – Devrek yolunu yapamadın onun için mi, Çevre yolunu yapamadın, Kepez Yolunda ölümlü kazalar oluyor ben bundan mı prim alacam. Ereğli’de kasırga oldu sahil de plajda mezarlıkta 200 milyonluk hasar var 7 trilyon İç İşlerinden aldım senden bir lira yardım getirmedin. Devlet Hastanesinde anjiyo yapamıyorlar. Hala kalp hastalarına bakamıyorlar, doktor kadroları eksik, millet sırada bekliyor. Ondan mı prim yapacağım, senin prim yapacak neyin var.

 

-EREĞLİ’DE YAPTIĞIN NE VAR!-

Yaptığın ne var Ereğli’ye. Ankara’da geziyorsun Özel teşebbüsler için Ereğli’dekilerin makam makam dolaşıp onları yapmaya çalışıyorsun, onları da biliyorum. Ama ben seni seviyorum niye benim üzerime geliyorsun. Kibirli olmana rağmen seni seviyorum ama sen benim üzerime geliyorsun.  Kavga edeceksen kavga edelim ben kavga etmekten bugüne kadar hiç kaçmadım. Ne güzel vekil oldun devam ediyorsun. Biz de sana bir çok konuda yardım ediyoruz. Seçimler 2 yıl sonrada da olabilir ağabeycüğüm bana niye kızıyon ya. Sana saygı gösteriyorum.

‘Kimse bizlerin hizmetlerin üzerinden prim yapmaya çalışmasın 14 yıldır belediye başkanı olanlar’ demiş. Ben 14 yıldır belediye başkanı değilim devlet 6 tane mazbata vermiş. 6x5 çarp kaç yıldır başkanım görürsün. Bunlar ayıp şeyler ya yakışmaz. Yazıktır ya. Ereğli’ye yazıktır. Bir yere hemşerimiz geldi dedik. İdare ediyorum falan ama basın önünde bana saldırıyor. Buraya kadastro yaptım ben. Buraya gelecek getirtmiyorsun bir gizli eller getirtmiyor ama Kandilli’ye bir anda getirdiniz. Sen getirdin biliyorum ama Kandilli’de ne yapacaksınız şimdi imar planınız yok. Ordası için yine bana gelip soracaksınız ben yardımcı olacağım size. Burada tecrübeli, bilgili, hayatını belediyeciliğe vermiş, duayen başkan var. Bütün belediyeler bana gelip soruyor. Benden yararlansana bana niye çatıyorsun. Bana düne kadar değnekle geziyor, ayakta duramıyor, bitti, yaşlı, diyordunuz. Şimdi bana çatıyorsunuz hem bana yaşlı diyorsunuz hem çatıyorsunuz. Ayıp ayıp.

 

-GİZLİ ELLER ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ İÇİN UĞRAŞIYOR..-

Sen değil senin sülalen çatsın bana netice alamazsınız. Efendi olursanız efendice geçiniriz. Fabrikaya durmadan adam giriyor kim sokuyor bu adamları. Bilmiyormuyuz, aptal mı sanıyorsunuz bizi. Mühendisler giriyor kim sokuyor.  Bilmiyor muyuz? Ereğli’deki gençler giremiyor, taşeronların durumunu giremiyor 20 senedir kadroya almadınız niye bunlarla uğraşmıyorsun. Gelmiş bana Ören’de gazdan bahsediyor. Bizim havaya ihtiyacımız yok. Ben sana bir şey demiyorum ama bir takım gizli eller durdurdu orayı. Ören’de 1. Parti olduğumuz için durdurdu. Gizli eller Özel Endüstri bölgesini buraya getirmeye çalışıyor. Gizli eller Erdemir’e vergi ödettirmiyor bize. Gizli eller bizi hep mahkemeye verdirtiyor. Ben gizli eller diyorum. Niye alınıp hemen ortaya çıkıp cevap veriyorsun suçlular gibi. Bugünlük bu kadar.”

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.