Prof.Dr. Ercan Candan, Kdz. Ereğli İçin Aday!....

Prof.Dr. Ercan Candan, Kdz. Ereğli İçin Aday!....

Siyaset Yayın: 22 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2023 23:51:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

AK Parti önceki dönem Zonguldak Milletvekillerinden Prof.Dr. Ercan Candan, partisinden Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu bildirdi. 

Aday adaylığı başvurusunu AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'na yapan Prof.Dr. Ercan CandanKaradeniz Ereğli'de değişimin yaşanmasını gereğine dikkat çekerken, ilçenin sorunlarının Ereğli halkı, esnafı, sanayicisi, iş dünyası ile birlikte el elle çözülebileceğine inandığını belirtti. 

Ercan Candan Kimdir?

6 Mart 1967'de Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin Hamzafakılı köyünde doğmuştur. 1988 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metalürji bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktorasını ise Birleşik Krallık'ta, Sheffield Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde tamamlamıştır.

Metalurji Mühendisliği alanında 2000'de doçent, malzeme bilimi alanında ise 2006 yılında profesör olmuştur. Bilecik Üniversitesi'nde Makine ve İmalat Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yapmıştır.

1999'da Cambridge Autobiography tarafından hazırlanan "20. Yüzyılın Başarılı İnsanları" kitabında kendine yer bulmuştur. 

Karadeniz EreğliZonguldak ve Karabük'te düzenlenen Demir Çelik Kongreleri'nin yürütücü üyeliğini yapmıştır. 1 adet patenti ve 40'ı uluslararası olmak üzere 51 bilimsel yayını bulunmaktadır. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ise 24. dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak milletvekilliği yapmıştır. 

Evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.