Ereğli’nin lobiye ihtiyaç var !

Lobicilik tüm siyasal sistemlerin olmazsa olmazıdır.

Siyaset Yayın: 31 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 31.07.2024 08:48:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Lobiciliğin en kalın çizgili tanımı şöyledir:

Kişilerin veya özel çıkar gruplarının siyasal karar alma süreçlerini etkilemek için başvurdukları çeşitli girişimler…

Lobi ( Ingilgen Lobby ) meclis koridorlarına verilen isimdir. Lobicilik girişimlerinin karar vericilerin yoğun olarak bulundukları yerlerde ya da meclisin koridorlarında odaklanması bu yüzdendir. Ereğli’nin lobisi yok. Yani kentin çeşitli sorunlarının çözümü için siyasal karar vericilerle sürekli teması olan bir organı yok. Ereğli’nin il olma sorunundan tutun da yatırım sorunlarına kadar çözüm bekleyen sorunları ısrarla karar vericilerine taşıyor, ısrarla onları etkilemeye çalışan bir grubu yok.

Lobicilik partilerüstü bir etkinliktir. Sorunların çözümünü sağlayacak çevrelerle direkt ilişkiler kurmak için bu zaten zorunludur.

Bu görevi  Kent Konseyi üstlenebilir mi ? Teorik olarak bu mümkün. Ama, Konseyin profilinin entelektüel anlamda yükseltilmesi ve gerekli maddi desteğin sağlanması halinde !

Kent Konseyi’nin dışında oluşturulacak bir grup da lobi faaliyetini üstlenebilir.

Kentin sorunlarını yine kent halkına anlatılması, onlardan destek istenmesi kuşkusuz demokratik paylaşımcılıktır, hoştur. Ama bunun işlevsel bakımdan çok anlamı da yoktur. Ereğli’nin sorunlarının çözümü için partilerüstü nitelikte bir lobiye ve lobicilk etkinliklerine ihtiyaç var.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.