Kdz. Ereğli’nin En Güzel Yeri Kampüse ayrıldı..

Deniz Manzaralı, Kdz. Ereğli’nin En Güzel Yeri, Olan BEÜ Kdz.Ereğli Kampüsü'nde Güzel Gelişme. Bitince Burada Okuyacak Öğrenciler, Şanslı...

Eğitim Yayın: 04 Kasım 2022 - Cuma - Güncelleme: 04.11.2022 20:03:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Erdemir'in 3 milyon dolar bağış yaptığı ve 14 bin metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Kdz. Ereğli Kampüsü konusunda olumlu gelişmeler yaşandı. 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin ihtiyacına yönelik olarak Kdz.Ereğli'de inşa edilecek fakülte binalarına ilişkin değerlendirme toplantısı, Vali Mustafa TutulmazKdz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve ZBEÜ Rektörü Prof.Dr.İsmail Hakkı Özölçer'in katılımıyla yapıldı.

 

Bilindiği gibi 2017 yılında Süleymanlar Mahallesinde imar tadilatı yapılarak Eski Devlet Hastanesi alanı Yüksek Öğretim Alanı ilan edilmiş ancak imar tadilatlarına yapılan itirazlar sonucunda bu plan reddedilmişti. 

2019 yerel seçimlerinden sonra Kdz. Ereğli Belediyesi İmar Müdürlüğü kampüs için yeni bir imar planı tadilatı hazırlamış ve AK Partili ve CHP'li Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile ruhsatı verilmişti.

Öte yandan eğitime tam destek veren Erdemir'in yeni yapılacak kampüs alanına Metalurji Fakültesi isteği olduğu öğrenilirken, mevcut fakültelerin yerinde kalacağı ve yeni alana 3 fakülte binasının planlandığı bilgisine ulaşıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.