19 Ağustos 2024 - Pazartesi

Dijital Dünyada Yalnızlık

Hiç olmadığı kadar bağlıyız ama bir o kadar da yalnızız.

Yazar - Sena Çetin
Okuma Süresi: 2 dk.
Sena Çetin

Sena Çetin

sena6700@hotmail.com -
Takip EtGoogle News

Teknoloji, hayatımızı kolaylaştırırken bizi birbirimize daha çok bağladı. Ancak bu “bağlılık” aynı zamanda bir paradoksu da beraberinde getiriyor: Hiç olmadığı kadar bağlıyız ama bir o kadar da yalnızız. 

Sosyal medya, insanlarla hızlı ve kolay iletişim kurmamızı sağlıyor fakat ilişkilerimizi yüzeyselleştiriyor. Gerçek duyguların yerini emoji’ler, derin sohbetlerin yerini kısa mesajlar alıyor. Sanal dünyada mükemmel bir yaşam portresi çizerken, gerçekte yaşadığımız zorlukları gizliyoruz. Bu da yalnızlığı derinleştiriyor. Özellikle biz gençler, sosyal medyada daha fazla vakit geçirdikçe yalnızlık ve depresyon risklerimiz  artıyor.

Bu durumdan kurtulmanın yolu, teknoloji kullanımını dengeli hale getirip gerçek hayattaki ilişkilerimize daha fazla zaman ayırmaktan geçiyor. Yüz yüze iletişim, empatiyi ve anlayışı beslerken, sanal dünyanın getirdiği yalnızlığı azaltabilir. Teknolojiyi bilinçli kullanarak, hem dijital dünyanın imkanlarından yararlanabilir hem de insanlarla gerçek ve anlamlı bağlar kurabiliriz.

#
Yorumlar (1)
muharrem yokarıbaş
26.08.2024 11:41
iyi değerlendirme harika yazı
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.