12 Ocak 2024 - Cuma

KARMA Karışık

İnsan yaşam şeklini belirleyebilecek iradeye sahiptir. Ve daima kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşar.

Yazar - Tülin CEYLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Tülin CEYLAN

Tülin CEYLAN

Psikolog.kim@gmail.com -
Takip EtGoogle News

 

Kader hayatımızın önceden yazılmış olması değildir. Kader yolun tamamını değil sadece yol ayrımını verir. Güzergah bellidir. Fakat dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir.

Bizler atalarımızdan sadece fiziksel yada kişilik özelliklerimiz değil, onların inançlarını, olumlu olumsuz kodlarını alırız. Atalarımızın yarım bırakıp gittiği borçlar, aldıkları ahlar, kendi korkuları, hastalıkları, genetik yoldan aktarılır. Benzer şekilde bizler de bir sonraki nesillere aktarırız. Yapılan her iyilikte her kötülükte belleğe yazılır. Dolayısıyla iyi KARMA iyi şeyleri, kötü KARMA kötü şeyleri getirir.

 


KARMA seni cezalandırmak için değil, senin üzdüğün kişileri anlayabilmen için vardır. Yaşadıkların senin gelişebilmen için vardır. Evren SEVGİdir. Ceza yöntemi uygulamaz. Gelişim değişim, dönüşüm için biz kendimizi durumlara sokarız. Ve bunlar hayattaki tüm duyguları öğrenmek içindir. İyi, kötü, çirkin, güzel yoktur. Öğrenmek vardır. Sen dersini alana kadar istemediğin tiyatro devam eder. Odaklandığın şeyleri devleştirirsin.

 


Karmada susmayı öğrenmeliyiz. Duygu katmadan dinlemeliyiz. Herşeyi ve herkesi olduğu gibi kabul etmeliyiz. Düşüncelerin ve davranışların uyum içinde olmalı.
İnsanlar kendi benzerlerini yargılar, suçlar, eleştirir, olanı olduğu gibi kabul etmek en büyük, en yüce erdemliktir. İçimizdeki olumsuzlukları dönüştürün yoksa, zihninizin ESİRİ olursunuz.

 


Her eylem, olumsuzlukla bir sonuç doğurur. Bu sonuç er yada geç mutlaka sizi bulur. karma sadece yanlış yapanın üzerine yıkılmaz. Hiç birşey olmamış gibi yapanlarda bu yasadan payını alır.


-Yargılamayı bırak
-Suçlamayı bırak
-Kibiri bırak
-Eleştiriyi bırak
-Zanları bırak
-Zorlamayo bırak


Bırak ki SEVGİ AKSIN. Hayat ne istediğine değil, ne yaptığına bakar.
"Sen bir topraksın. Duyguların ve düşüncelerin tohum. Hayatta ne ekersen, kendinden onu toplarsın."

 


Kendinden utanç duyan, başkalarını aşağılar. Suçluluk duyan kin duyar ve suçlar. Duyguları körelen,  başkalarını kınar ve eleştirir. Geçmişi bırakmazsan senaryoların hep geçmiş olur. 
Yetersizlik duygusu hisseden kibirle örtünür. Korkuyu yaşayan cezalandırır. Gururlu olan talep eder. Herşey sende başlar ve biter. Duygularını kontrol et.

 


Evrene sözsel, duygusal ve işitsel ne gönderirsek onu hayatımıza çekeriz. Kısaca evrene ne gönderirsek onu hayatımıza çekeriz. Bir şeyi değiştirmek için önce kabule geçmeliyiz. Biz kendimizi değiştirince herşey ona göre göre değişir. Evrenin görevi, size istediklerinizi vermek, istediklerinizi yerine getirmektir. Ozaman  değişim ve dönüşüm senden başlar. Yani değişim senle başlar, hayatımız bu değişime uyum sağlar. 

Odaklığın herşeyi büyütürüz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.