12 Haziran 2026 - Cuma

HEP BEN BEN! BİZ OLAMADIK!

Bu hep bencilik ve hep banacılık yok mu? Ereğli hep bundan kaybetmedi mi? Çıkar savaşları hep ben hep bana meselesi hakkında. Aklımızın ermediği hesaplar pazarlıklar dönüyor. Kaybedense Ereğli oluyor. Bir kibrit koskoca bir ormanı yakabiliyor.

Yazar - Muharrem Yokarıbaş
Okuma Süresi: 7 dk.
Muharrem Yokarıbaş

Muharrem Yokarıbaş

grafikreklamajansi@gmail.com - 05377026700
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli Belediyespor Başkanı Recep Yılmaz ve yönetimi bence geçen sezon üst düzey başarı sergiledi. Şu an onun hakkında yapılan "yapay karalamalardan" öte değildir. Musluğu kesilen, susuz kalan su derdinde. Yapay algı ve zekalarıyla kesilen sularını açarak kendilerine çevirme derdindeler. Geçen sezonda ligde kalabilir miyiz sorusunu soruyorduk hep kendimize kentimize. Kafamızdaki soru, yeni yönetim bunu başarabilir mi? Akın Katı'nın başarısını devam ettirebilir mi? Recep Yılmaz başkanlığındaki yeni yönetim kadrosu, maç düdüğü çalmasından itibaren başarı ve galibiyetlerle dolu, Playoffa kadar uzaman muhteşem bir 90 dakika yaşattı Ereğlililerimize. Hepimiz, beklentilerimizin üzerinde bir başarı sonucuyla karşılaştık. 2. Lige çıkabilme düşüncesi ile heyecanlandık. Bu yönetim görev bayrağını ellerine aldıkları andan itibaren ilk olarak futbolcu, finans arayışı içerisine girerek,  kendi çaplarından, boylarından büyük işi cesaretle üstlendiler. Belediye, Ereğli halkı ve esnafı desteği ile bir olarak, 90 dakikanın sonunda bizlere en güzel heyecanı yaşattılar. En büyük dertleri olan bütçe için çalmadık kapı bırakmadılar. Büyük firmalar dev cüssesine göre az verdi. Esnaf boyuna göre çok verdi. Kimileri kapıları, siyasi abiler telefonları yüzüne kapattı. Yönetimdeki bazı genç isimler maçın sonuna gelebilmek için, babalarından gizli kredi kartlarına borçlandı. Bu fedakarlığı yok sayanlar kırmızı kartı hak eder benim nazarımda. Seçime gidecek bu başarılı yönetimi diskalifiye etme çabasının arkasında yatan nedeni başta yazmıştım, sonunda da noktayı koyacam.

Bu hep bencilik ve hep banacılık yok mu?  Ereğli hep bundan kaybetmedi mi? Çıkar savaşları hep ben hep bana meselesi hakkında. Aklımızın ermediği hesaplar pazarlıklar dönüyor.  Kaybedense Ereğli oluyor. Bir kibrit koskoca bir ormanı yakabiliyor. O kadar konu var ki işlenecek konuşulacak! Kaybettiğimiz o kadar şey var ki! Madem konular dedik, o zaman sporu biraz ekleterek konumuzdan geçici olarak sapalım müsadenizle.

KONUŞULANLAR

YENİ FAKÜLTE BİNASI

-Örneğin esnafın yüzünü güldürecek can suyu olacak bitti bitecek dediğimiz vakıf fonuyla desteklenen yeni fakülte binası var konuşulacak.  Milletvekili yurt yapımı müjdeleri verirken, bir öğretim görevlisinin bana söylediği “fakülte elden bile gidebilir “ söylemleri var kafamda moral bozan konuşulan.

BÖLÜMÜN ÖĞRETMENLER ODASI YOK!

-YÖK destekli gelen ve yanlış hatırlamıyor isem” yazılım-bilişim” odaklı bir bölüm Ereğli Yüksek okulu binasınn bir bölümüne sıkıştırılarak açıldı. Bu bölümün öğretmenler odası, gerekli olanak ve koşulları bile yokmuş. Defalarca bu konunun çözümü için destek istenen siyasilerin çağrıyı cevapsız bırakması canımı sıkıyor mesela. Biz öğrenci  sayısının katlanarak arttırılmasını beklerken, giderek öğrencilerin azalması mesela. Kaybediyoruz. Biz olamıyoruz. Ortak paydada buluşamıyoruz.

BEN BEN SİYASETİ

-Her yerde bir hesap var, konuşulanlar var. Örneğin Ak Parti ilçe başkanının yetersiz kaldığı, tek başına karar veremediği, Parti yönetiminin içlerinde 3’e-4’e bölündüğü, yönetimdeki 30 kişiden 25 kişinin adeta yok sayıldığı, toplantılarında o kadar konu gündeme getirilmesi gerekirken, başkanın il yönetiminin talimatının üzerinde oluşturduğu  baskı ile Ereğli’de %1,1 gibi çok düşük kalan partiye üye olma oranını yükseltmek olduğu, ziyaretlerinde partili başka hiç kimse yokmuş gibi davrandığı söylenen Milletvekili Saffet Bozkurt yanında hep aynı kişileri neden taşıdığı  konuşuluyor. Yani Ak Parti Ali Kemal Karaca, Necati Akdeniz, Mehmet Yiğitoğlu, Rıza Akdoğan, Talip Seyhan gibi isimlerden mi ibaret diye konuşuluyor. Son yıllarda seçmenin partiden gruplar halinde kopması konuşuluyor. Yani yine aynı kapıya çıkıyoruz. HEP ben değil, BİZ olamıyoruz.

CHP'DE ÇAKIL TAŞLARININ YENİDEN DİZİLME ENDİŞESİ

-Mutlak Butlan kararı sonrası Genel Merkeze tekrar oturan Kılıçtaroğlu sonrası Kdz.Ereğli CHP ilçe örgütü yöetimi, taşların yeniden dizilmesinden endişeli mesela. İsimler konuşuluyor. Değişimlerden bahsediliyor. Bu karar kimilerin Vekillik hayallerine umut oluyor ya da bitiriyor. Yani CHP köklü siyasi bir Parti çizgisi sergileyemiyor, bunlar konuşuluyor.

MHP'DE PARALI DİZAYN MI VAR

-MHP Zonguldak il başkanının değiştirilmesinin ardındaki sebepler konuşuluyor. Devrek Gökçebey ve nihayetinde Ereğli’ye de vurması beklenen değişim dalgasının ardındaki sebep MHP üst düzey siyasisinin kişisel hesaplarından mı onlar konuşuluyor. Ereğli’de oluşturulacak yeni yönetimin paralı iş adamlarından oluşturulması talimatı verildiği konuşuluyor.  İl başkanının değişiminden sonra MHP’li birçok siyasi ile görüşmelerimden çıkan tek sonuç bölünmüşlük.

ORASINI KARIŞTIRMA DİYEN BİR SİYASET

-Daha konuşulan çok şey var.  Mesela aynı koşulları taşıyan ama faaliyetine dokunulmayan sorulduğun da “Orasını karıştırma “diyen siyasinin sözü ve yine aynı koşulları taşıyan ama “Boşaltın” denilen mahkemelik ofis yolundaki işletmeler var mesela konuşulan.

EREĞLİ LİMANI ÜZERİNDE HESAPLARMI VAR?

-Daha neler mi konuşuluyor? Ereğli Belediyemiz’e ciddi gelir getiren Ereğli Limanı’nın bir firmaya tahsis edilmesi hesaplarının yapıldığı konuşuluyor. Diğer yandan milyon dolarlık ihalelerin içindeki bağlantı isimleri konuşuluyor.

KİŞİYE GÖRE ŞARTNAME

-Bazı ihalelerin, belirlenen firmalara verilmesi için ihale şartnamelerinin kişilere  göre dizayn edilerek yeniden şekillendirildiği konuşuluyor.  

BASKIN YÖNETİMLİ TSO 

-Yaklaşan TSO seçimlerindeki kirli oyunlar konuşuluyor. Adayları yıpratmak için ürettikleri projeleri çürütme adına, asılsız yapay içeriklerle gündem oluşturmalar, alet edilen kooperatifler konuşuluyor. Ve şimdiden adayları etkisine alan yönetimler konuşuluyor.

BAŞKANIN SAĞLIĞINI HER GÜN KONTROL MÜ EDİYORLAR

-Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın sağlık sorunlarını her gün takip eden gözeten ve belediye başkanlığı koltuğu hesapları yapan hanımefendiler konuşuluyor.  

 

Bunların arka yüzünü kalem kalem zamanı geldikçe detayları ile işleyeceğiz hep beraber. Aydınlatmak bizim görevimiz.  Biz gazeteciler bunları işlemez aydınlatmazsak işin ortağı olmuş oluruz. Bu konuşulanları taraflara sorarak nesnel değerlendirmek için tabi ki de detayları araştırmamız gerekiyor.

KİTABIN BAŞI: NOKTA.

Konumuza geri dönelim.  Yani Ereğlispor’a.  Bir önceki sezonda beklentimizin üzerinde başarı ile cevap veren yönetimi takdir etmek yerine onları karalama, aşağılama, başarısız gösterme çabasının arkasında yatan çıkardan başka ne olabilir ki? NOKTA.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.