06 Mart 2021 - Cumartesi

İsmail Çorumluoğluna yapılan Bir itibarsızlaştırma girişimidir?

Yazar - Muharrem Yokarıbaş
Okuma Süresi: 4 dk.
Muharrem Yokarıbaş

Muharrem Yokarıbaş

grafikreklamajansi@gmail.com - 05377026700
Takip EtGoogle News
Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'na yönelik bazı sosyal medya hesaplarından, Çorumluoğlu'nun pandemi önlemleri kapsamında yaptığı denetleme videoları, bazı kişilerce itibarsızca paylaşılmakta ve tabiri caizse sosyal medya üzerinden pisayasaya sürülmektedir.
Yaklaşık 2 yıldır görevini hakkını vererek yapmaya çalışan Ereğli kaymakamının pandemi sürecinde halkı bilinçlendirme adına önce insan faktörü anlayışı içerisinde defalarca uyarılarda bulunduğunu, corona sebebiyle yakınlarının kaybedilmesinde ne kadar acı bir durum olduğunu üzerine basa basa anlatmasının defalarca şahidiyim.
Zonguldak özellikle Kdz. Ereğlide mutasyonlu virüsün çok fazla seyretmesi, tehlikenin rengi kırmızıya giden bir bölgenin defalarca genel basın yayın ve iletişim araçlarını yolunu kullanarak uyarmaya çalışan Çorumluoğlu'nun, işin ciddiyetinin farkına varılması için yaptığı bu ikaz, uyarı ve ceza uygulamaları, siyasi görüşe bağlandırararak devlete yaranma gibi kamu oyuna aksedilmesi kaymakama yapılan itibar cellatlığından başka bir şey değildir.
Bu yazımdan nem kapacak, öküz altından buzağı arayacak bir çok insan vardır olacaktır eminim. Tamamen insani ve vicdani düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Bu video paylaşımlarının ve itibarsızlaştırma çabasının hem bölgesel hemde siyasi amaç güdülerek ülke geneline yayma çabasını gözlemlediğim aşikardır.
Telegram hesabıma ait gazetetürk grubunada bu paylaşımları atarak iktidar partisi kaymakamı gibi aksettirilmesi yayılmaya çalışılması bunun net bir göstergesidir.
Baştan dediğim gibi kırmızıya giden bir bölgede, defalarca her türlü yayın aracı kullanılarak uyarılmaya çalışılmış bölge insanına arada yaptırımları insancıl sert çıkışların olması normaldir. Bu insana verilen önem ve işini yapmaya çalışan bir kaymakamın tavrıdır.
Şimdi bu vicdani gözlemlediğim yazıma cellatlık yapacak bir çok kişi eminim olacaktır.
Covidden en yakın iki akrabamı kaybetmiş biriyim. Maskeniz yarıda rica etsem tam takabilir misiniz? İş yerindesin masken takılı da değil! Çay içiyorsun içene kadar bekleyeyim mi? demem dememeliyim.
İçeriye yüzlerce hasta insana, bu arkadaşlar ilaç satıyor. Bu hastalardan eczacılara bulaşma riski çok yüksek orana sahip. Ya müşterilerinden kaptıysa virüsü, maske takmadığı için soluyarak havaya karıştırmayacak mı virüsü? İçeride müşteri yokmuş! Bahanesi altına sığınmak, kaymakamın ceza yaptırımını suçlamak, kamu oyunda yaptırımı yaygaraya çevirmek çok mantıksız. Virüst boş durmuyor ve mantık aramadan öldürüyor! Ki havaya karışan mutasyonlu virüse çift maske bile taksak kişiye bulaşma riski çok yüksek?
Bunun neresine vicdan yapayım ben çay içiyormuşta ceza yememeliymiş?
Ben yakınlarımı kaybettim. Bahaneler altına sığınmayalım. Ciddiyeti taşımalı ve önlemlere sımsıkı sarılmalıyım. Demem odur ki bu sadece kaymakamı yıpratma adına yapılmış olan bilinçli bir harekettir. Belirli güçler bu geçmiş olayı kullanarak mevcut hükümete saldırı amaçlıdır. Ki kaymakamında siyaseti olmaz.

Bu itibarsızlaştırma cellatlarına duyurulur!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.