20 Nisan 2021 - Salı

AĞZIMIZDAN ÇIKAN SÖZLERE DİKKAT!

Yazar - Tülin CEYLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Tülin CEYLAN

Tülin CEYLAN

Psikolog.kim@gmail.com -
Takip EtGoogle News

 

İFADENİN VE SÖZLERİN BÜYÜSÜ

Her sözümüz aslında Hayat ile bir anlaşmadır. Yani ağzımızdan çıkan her kelime aslında sözlü olarak bir titreşim meydana getirir. O titreşim bizim ihtiyaçlarımız ve taleplerimize göre hayatı bize sunar.

Bir taraftan bilinçaltında öğrendiklerimiz, anladıklarımız, aileden aldıklarımız, sezgilerimiz bu ana kadar ifadelerle sözlerle bir antlaşma yapmışızdır. Çünkü; hayatın içerisinde her birimiz sözler ile olumlu veya olumsuz olan her şeyi hayatımıza çekebilme yetimiz vardır. İstisnasız herkesin..

Sözleri doğru bir şekilde kullandığımız zaman bize hizmet etmeye başlar. Tabi her şey bir prensip içinde ve ilahi mekanizmaya bağlı olarak.

 

 

Hayatınızda çok olumsuz konuşan insanlara bir bakın düşündükleri ifade ve sözle söyledikleri her şey başlarına gelmiş olur. İçeride ne varsa dışarıya o çıkar.

Öncelikle sözlerin büyü kadar etkili olduğunu anlayarak, farkında olarak ve özenerek yaşamamız gerekiyor. Farkında değilseniz bile sistem için bu çokta önemli değildir. Sizin ağzınızdan ne çıkarsa hayat için o geçerlidir. Bunların farkında değilsinizdir diye hayatın dışında olacaksın anlamına gelmiyor. Farkında ol ya da olma sistem(hayat)ta işler.

 

 

Mesela ; Yaptığınız dedikodu ben öylesine konuştum, ya ben şaka yaptım, hadi canım ne alaka deseniz de ilahi yasalar ve hayat devam eder sizi söylediklerinizle er ya da geç buluşturacaktır.

Çok fazla kullandığınız kelimelerinize dikkat edin. En fazla hangi sözleri kullanıyorsunuz. Biz kendimizi ne kadar biliyor ve tanıyorsak, fark ediyorsak, ne kadar geliştiriyorsak sesle başlayan bu hayat yolculuğu harflerle, kelimelerle, sözlerle hayatımıza yön vererek kuracağımız cümleler, kelimeler, sözler kaderimizi oluşturmuş olur.

Yani hayat her seferinde önüne boş bir defter sunar ve der ki…..Hadi bakalım ifadelerin, sözlerin nasılsa kaderin o olacak . Seçim sana kalmış.

Kullandığımız ifadeler. Örneğin;

Ben sarı kazak istemiyorum.

Ben bu hayatta acı çekmek istemiyorum.

Ben Annem, Babam gibi olmayacağım.

Tamam da istemediğiniz şeyleri neden söylediniz….?

Demek ki istiyorsunuz ki bu sözler çıkıyor.” Dervişin fikri ne ise Zikri o olur” Fikirde olmayan şey kelimelere çıkmaz.

Sistem, bilinçaltı, hayat kelimenin “KÖK “ünü alır. Bu kök sözleri olumsuz cümlelerde ve kelimelerde kullanırsanız, istemediğiniz şeyleri bir bakarsınız ki o kaderi ve hayatı yaşıyorsunuz.

 

 

Örnek:

Problem yok…Sorun yok…Sıkıntı yok…Yapmasın …Olmasın…Gelmesin….İstemiyorum. derseniz bunlar size geri dönecektir.

Sürekli telaffuz ettiğimiz sözlerimize ve ifadelerimize bir bakalım. Kendimizde yüklü olan sözler hangisi….?

Bilinçaltınız da, yaşamda gördükleriniz ne  kadar olumsuz duygu, düşünce, korku, kaygı, endişe, varsa ve bunlar sizin sözlerinizden de çıkıyorsa, hayatta yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

Şayet ne kadar sevgi dolu farkında olarak yaşarsanız akış o yöne doğrulacaktır ve artık kontrol sizde olur.

Yani; BENZER BENZERİ ÇEKER  ilkesi

Her birimizin kullandığı sözler sihirlidir. Çoğu zaman dışarıdan bir şeyler yapılıyormuş gibi zannedilse de insanın kendisi kendisine yetebiliyor.

“ALLAH BENİ BENDEN KORUSUN” (Alıntı)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.