10 Temmuz 2021 - Cumartesi

YOLCULUK

Yazar - Tülin CEYLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Tülin CEYLAN

Tülin CEYLAN

Psikolog.kim@gmail.com -
Takip EtGoogle News

 

YOLCULUK;  ADIM ATTIĞINDA DEĞİL KARAR VERDİĞİNDE BAŞLAR

İnsan hayatı sadece parmak izi veya DNA itibariyle değil, hayata verilen anlam bakımından da EŞSİZDİR. Hayata verilen anlam davranışlarının altında yatan Motivasyonlarının temel kaynağını oluşturur. Kişiyi yaşam yolculuğu boyunca dönemsel olarak farklı anlamlar üzerinden hayatını sürdürebilir. Bu da insan yaşamındaki değişimlerin doğal sürecidir.

 

 

Kendine iyi davran çünkü ömür boyu kendinlesin.

Bir kısım insanlar neşenin peşinde koşarlar. İçlerinin karanlığında boğuldukları için.

Bazıları yalnızlıktan kaçar. Kendileriyle ve kendi vicdanlarıyla yalnız kalmaktan korkarlar.

Bir kısım boş, Bomboş konuşur.

Öyle kimseler vardır ki yalnız dinlemeyi tercih ederler. Etrafını dinler anlamak için, tabiatı dinler, kendini dinler. Dinledikçe anlar. Anladıkça öğrenir olgunlaşır ve gelişir.

İnsanları dinle dinlemeden anlamak mümkün değil. Etrafında her şeyi  SEV…..Sev ki Hayat tohumların filizlensin yeşersin. Her şey de herkes de iyi bir taraf bulmaya çalış. En kötü zannettiğin inan da bile cevherlerin olduğunu hatırla.

Tüm insanları düzeltmek isteyen birinin sadece kendini düzeltmesi gerekmektedir. Çünkü kendimizdeki düzelen değişimler bütün insanlığı etkiler. Alıcı olduğun kadar verici ol. Kime neyi ne ölçüde, ne zaman, nasıl, nerede vermen gerektiğini bil. Yardım isteyene yapabileceğin yardımı yap. Aşırıya kaçma aşırıya kaçarsan ona zarar vermiş olursun.

 

 

DEĞİŞMEZ YASA; Kendinizde Kendinizle başlamaktır. Kendinizi değiştirmedikçe görüntüyü değiştiremezsiniz. Budala, açgözlü ve kalpsiz insan ne tür bir dünya yaratabilir ki…..?

Bir şeylerin arkasına sığınmaktan vazgeç. Onlar; yiyecek, alkol, üzüntü, alışveriş, dedikodu, ilişki ya da başka her hangi bağımlılık olabilir. Duygularına düşüncelerine HAKİM OL. Zihinden gelen kelimelere, sözlere sahip çık. Düşün sonra ilet.

Kendini ifade etmek anlaşılmak veya onaylanmak değildir. Sen sadece ifade etmekle sorumlusun. Birini olduğu gibi kabul etmek ona hak vermek anlamına gelmez. Hata ve saygısızlığa sessiz kalmak ta değildir. Birinin size uymaması veya sizinle anlaşamaması onun değersiz ve kötü birisi olduğu anlamına gelmez. Hayır demek ve sınır çizmek bencillik değil. Bencilliğe izin vermemektir.

 

 

Kendini bulamazsan bu dünyada Bir TÜY gibi savrulursun. Her yana tüm etkilere açık olursun. Sana ait olmayan duyguları bırak sen bu Dünyaya acı çekmeye gelmedin. Çevresel koşullanmaların duygularından sıyrıl. Bu hayatta minicik KUM tanesiyiz. Değerinin farkında değilsen üstüne giydiğin kurban rollerinden çıkamazsın. Kendini bulmaya başladın mı….! Kimse için, hiçbir şey için değişmezsin.

İnsan acının ve mutluluğu, cennet ve cehennemin  tohumlarını içinde taşır. Ne oluyorsa her şeyin sebebi biziz. Unutmayalım ki yaşam, aldığımız soluklarla değil soluk kesen anlarla ölçülür.

KENDİNE İYİ DAVRAN ÇÜNKÜ ÖMÜR BOYU KENDİNLESİN.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.