27 Şubat 2021 - Cumartesi

BEN ve KENDİM ( Sor kendine Ne İstiyorsun? )

Yazar - Tülin CEYLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Tülin CEYLAN

Tülin CEYLAN

Psikolog.kim@gmail.com -
Takip EtGoogle News

 

Hayatı anlamaya çalışma. Onu yaşa. Sevgiyi almaya çalışma. Sevgiye doğru hareket et. Hayat bir problem değil. Onu bir problem olarak ele almak yola yanlış adımla koşmaktır. Kendi dışımızdaki koşulların tutsağı olma.

 

 

İçinde başlangıç yapılan her an, doğru andır. Her şey doğru andan başlar, ne erken ne de geç. Hayatımızda yeni şeyler olmasına hazırsak. Hayatta başlamaya hazırdır. Karşına çıkan kişiler her kimse doğru kişilerdir. Hayatta hiç kimse tesadüfen karşımıza çıkmaz. Karşımıza çıkan etrafımızda olan herkesin bir nedeni vardır. Ya bizi bir yere götürürler ya da bize bir şey öğretirler.

 

Yaşanmış olan her ne ise, sadece yaşanabilecek olanlardır. Şuan yaşadıklarımız bir önceki anda farkında olmadan zihnimizde oluşturduklarımızın neticesidir. Bir sonraki zamanda da yaşayacaklarımızı şuanda oluşturmaktayız. Önemli olan geçmişe takılı kalmadan ( Keşke şöyle olmasaydı! Demeden) şuanı geçmişin verdiği durumla oluşturmamak. Bu şekilde zihni mayalarsak bir kısır döngü oluşturmuş oluruz. Art arda olumsuzluk çıktıları insan yaşamı içerisinde olmaya başlar.

 

 

Aslında yaşam her insana bir takım kapılar açıyor. İlginçtir ki çoğu insan, açılan  kapıların farkında olmadan yaşam denilen yolculuğu bitiriyor. Yaşamın sunduğu şeylerin tadını çıkartın. Ama kim olduğunuzu ( Özünüzü) unutmayın. Bu şekilde hiçbir şey sizi bağlayamaz çıkmaza düşüremez.

 

Küçük şeyleri dert etmeyin. Kusursuz olmayabileceğinizi kabullenin. İçinde bulunduğunuz anı yaşamayı öğrenin. Sizden başka herkesin bilgili olduğunu düşünün. Bırakın çoğu zaman başkaları haklı olsun. Geçmişin tutsağı olmayın. O bir dersti, yaşam hükmü değil.

 

 

Bir durumdan hoşnut değilseniz, şikayet ettiğinizde kendinizi kurban rolüne sokarsınız. Bu durumdan kurtulmak kendinizi anlamaktan geçer. Çünkü her şey kendimizde başlar ve tekrar kendimizde biter. Tabiatında kusur görmek varsa görebileceğin başka bir şey olamaz. Eğer bir insan gözlerini güzelliklere ve hayata kapatmışsa ona ayna tutmak imkansızdır. Hayat sadece senden sana yansıyan bir aynadır. İyi ki yaptım diyebileceğin cesaretin varsa keşke diyebileceğin herhangi bir pişmalığın da olmaz.

 

 

Ne kadar yolun var bilemem ama yoruldum ben diyeceksin sonra bakacaksın ki etrafına sen varsın,  ilaç poşetin birde hayal kırıklıkların..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.