05 Ağustos 2021 - Perşembe

SEN KUSURLARINLA GÜZELSİN

Yazar - Tülin CEYLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Tülin CEYLAN

Tülin CEYLAN

Psikolog.kim@gmail.com -
Takip EtGoogle News

 

Hayatımızdaki bütün parçalar doğru yerindeyse hayat mükemmeldir. Hayatta hangi çerçeveden baktığınızla alakalıdır. Kusursuz uyumu içinizde barındırdıklarınız belirler.

Gün gelir hayat seçimlerinize göre  size oyun oynar ve büyük bir darbe ile sarsılabilir hatta yıkılabilirsiniz. Sevdikleriniz, Arkadaşlarınız, Aileniz, Sağlığınız ve daha fazlası da olabilir. Önemli olan yere düştükten sonra da kalkabilecek gücü tekrardan kendinizde bulmanızdır. Hayata karşı sımsıkı tutunabilmenizdir. Mücadele etmenizdir. Mükemmele Özünüze varana kadar.

 

 

Hayat hep kaldığı yerden devam eder. Hiç beklemediğin anda biri çıkıp gelir. Bunu nereye koyacağınızı bilemezsiniz. Kabullendiğinizi düşünürsünüz, hatta görürüsünüz, görmezden gelirsiniz  ama sadece kendinizi kandırdığınızı fark edersiniz. Bilmelisiniz ki siz istedikten sonra hayatta yapamayacağınız, başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Hayatınızda ne değişirse değişsin, kim girerse girsin yine siz istemediğiniz sürece değişim başlamaz. Aynı çerçeveden kusursuz bir şekilde bakabilirsiniz. Değişse de kusursuzluk sizin bakış açınıza aittir.

 

 

Her birimizin hayat hikayesi birbirinden çok farklıdır. Kimisi çok güzel ailede büyür, kimisi iyi insanlarla karşılaşır, kiminin Anne Babası gelişiminde ciddi hasarlar verir, bazen sınıf öğretmeni bile benlik gelişimine zarar verici davranışlar ve travmalar yaşatabilir.

Her insanın mutlaka bir kusuru vardır. Kusursuz insan aramak akıl karı değildir. Aynayı hiç kendinize tutmadan kusur arama. Hep başkalarında kusur ararsak asıl kusur sahibinde değil. Kusur onu görene ait olur.

 

 

İnsan olmak ise kusurlarımızla bile kusursuz olduğumuzdur. Zayıf yanlarımız olmazsa hayat yolculuğumuz sırasında üzerinde çalışmamız gereken kendimiz olma  diye bir şey  olmazdı. Seveceksen olduğu gibi sev. Ne kusursuz insan, ne de insanda kusur ara.

Bilinçaltında yetersizlik ve kusurlu hisseden insanların sisteminde başarısız olduğu zaman “Öğrenilmiş Çaresizlik” devreye girer. Ben yapamıyorum, işte olmuyor, Annem, Babam, Arkadaşlarım, Ailem, vs. söylemişti bana der. Asıl çabaladığı durumları görmezden gelir. Değerli olan sonuca odaklanmak değil koyduğumuz çabadır.

 

 

Kıyaslama herkes kendisini 1 yıl ile 6 ay önceki haliyle kıyaslamalı. Senin için büyük olan bir adım başkası için küçük olabilir. Ama sen bunları küçük veya büyük diye yapmak istediklerinden vazgeçmemelisin. Kendini yetersiz ve kusurlu hisseden insanlar hikayenin sonucuna odaklanır. Sonuç başarılıysa kendini bir şey yapmış hisseder. Asıl hayat sonuçlardan ibaret değil, Ortaya koyduğun çabalardan ibarettir.

Olumsuz düşüncelerle mükemmel hayat yaşanılmaz. Hayatın öyle bir sistemi vardır ki anladığımızda bambaşka kapılar açar bizlere.

HAYAT…….!

 

 

Ne zaman sıkıldıysanız şükredin ve derin derin nefes alın. Nefes Ruhunuzun beden ile bağıdır.

Endişe değil neşeye odaklanın. Ancak neşe ve sevgi karşınızdaki kapalı kapıları açan anahtardır.

İçinizden gelmiyorsa bile aynaya bakın gülün hatta kahkaha atın.

Kendinize güvenin. Taşıyamayacağınız hiçbir yük size verilmez.

Her şeye saygı gösterin. Kişileri ve bütün canlıları olduğu gibi kabul edin. Olmuyorsa hayatınızdan azat edin.

Soru varsa cevap mutlaka ama mutlaka gelecektir. Her zaman ilk gelen cevap doğrudur. İç sesine İNAN VE GÜVEN.

 

                                 HUZUR SENSİN, SEVGİ SENSİN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.