14 Eylül 2021 - Salı

SEN DEĞERLİSİN..

Yazar - Tülin CEYLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Tülin CEYLAN

Tülin CEYLAN

Psikolog.kim@gmail.com -
Takip EtGoogle News

 

Kendini değerli hisseden insanlar hayata dahil olurlar. Kendini değersiz hissettiğin zaman hayata katılmaya, sorgulamaya, sormaya, istemeye hakkı olmadığını düşünür. Buna dur demezsen hep aynı döngü içerisinde hayatını değersizleştirerek  yaşamak zorunda kalırsın. Bunun içinde duygularla değil prensiplerle ilerlemelisin.

Siz kendinize nasıl bir kıymet veriyorsunuz….?  Çünkü; Kendinize verdiğiniz kıymete göre değerleneceksiniz. Birçok sorunun problemin ve rahatsızlıkların arkasında kendini değerli hissetmeme duygusu yatar. Bazen başkalarına ve kendine karşı aşağılık kompleksi, başkası gibi olma davranış modelleri sergilenir. İşte kendimiz olamadığımız zaman manevi olarak yıkımlar, maddi olarak zorluklar yaşayabiliriz. Bunu fark ettiğimizde hayatımızı kıymetli kılıp yeteneklerimizi, gücümüzün değerini bilerek yaşamalıyız.

 Bazılarımız bu değerler ve yetenekler ellerinden gittikleri ya da alındıkları zaman onların yetenek, güç olduklarını  fark ediyor. İşte önemli olan bunlar elimizden gitmeden fark etmek ve gizli hazinelerimizi orta çıkartarak daha da kıymetlenebiliriz.

 

 

Kendini değersiz hisseden insanların yaptığı yanlış; Kendi kıymetini diğer insanlar üzerinden ölçmeleridir. Bazen farkında olunur ama farkında olunmasına rağmen değersizlik kökenini bundan kaynaklandığının farkına varılmaması ve aynı şeyleri hayatında tekrar edilmesidir.

 

 

İnsanların bakış açılarıyla kendini ölçersen biri sana değer verdiği zaman değerli, değer verilmediği zaman da kendini değersiz hissedersin. Oysaki kendi içindeki paha biçilmezi fark edip bu dünyadaki varoluşunun anlamını bilirsen sen sendeki seni keşfetmeye başlarsın.

Herkes Hayata kendi gözüyle bakar,  kendi ayakkabısıyla yürür. Kendi değerini diğer insanların verdiği değerlere göre ölçmekten vaz geç.

Sen ne kadar kendi sınırlarını çizersen ne kadar kendi benliğinin farkında olursan o kadar değerli algılanırsın ve insanlar senin özel alanına girmediği gibi kendini çok daha değerli (kıymetli) ve özel hissedersin.

 

Bir insana hayır dediğin için, sınır koyduğun için özür dilemek zorunda değilsin. Hayır demekte sınır koymakta senin en doğal hakkın ve kendini değerli hissetmek noktasında deponu en çabuk dolduran durumdur.

                                 SADECE YAP……….!

Hayatta başka insanları mutlu etmek yerine gerçekte seni mutlu eden şeyler nelerdir…?

Başkalarının itirazlarına rağmen , yargılamalarına rağmen (toplumsal düzeni bozmadan, zarar vermeden) sen ne istiyorsun…?

 

HAYAT….Kıymet bilenlerle yaşanacak kadar güzel. Vefasızlar için israf edilmeyecek kadar değerli.(Alıntı)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.