12 Nisan 2021 - Pazartesi

NELERİ DENERSEN HAYAT SANA KAPILARINI AÇAR

Yazar - Tülin CEYLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Tülin CEYLAN

Tülin CEYLAN

Psikolog.kim@gmail.com -
Takip EtGoogle News

DENGE İÇİNDE BİR DÖNGÜ

Hayatta herşeyi elde edebilirsin hatta belki de ediyorsundur. Hiç düşündün mü bu süreçte nelerden vaz geçtiğini, almak için neleri feda ettiğini. Sistemde (Evrende) birşeyi almak istiyorsan kesinlikle bir şey vermek zorundasın. Zamanını, deneyimlerini, paranı, sevgini hatta belki de en sevdiklerini. Seçim yapmak sana kalmış.

 

Hayatın matematiği basittir. Bir verirsen bir alırsın. Farkında olmadan hesaplar döner. Çünkü sistem böyle işler. Tek yapman gereken sistemi (Hayatı) iyi okumak. Onun için bildiklerini unut. Ön yargılarından kurtul. Yargılamaktan sakın. Kimsenin aleyhinde konuşma.  Yoksa yanılırsın ve yaşarsın. Hiç bir şerden emin olma. Tek bir DOĞRU yoktur ama tek GERÇEK vardır. O da ne kadar bilirsen bil aslında hiçbir zaman tam olarak bilmeyeceğindir.

Yıllardır bizlere  " Çok Çalışırsan Kazanırsın! " gibi bir bilgi yüklenildi. Halbuki asıl sistem " İnanırsan Başarırsın, İnanırsan Kazanırsındır."

 

 

DÜŞÜN: Ne düşünürsen o olur ama mutlaka olur.

HİSSET: Düşünmek yetmez, inanmak ve hissetmek gerek.

VARET (İNAN): İşte bütün başarılı insanlar, inanan insanlardır.

Bunun için ilk soru ne olmalı?

Önce BEN'i bul, sonra ne yapabileceğini, nasıl katkı sağlayabileceğini..

Her şey bizim gerçek kendimiz olmamızda başlıyor ve bitiyor. Önce kendi ışığını parlat ve keşfet. Çünkü dıştan içe değil, içten dışa gider her yol.

Senin neler yapabileceklerin, ne olduğunun sonucudur. Ne olduğunu bilirsen ne yapabileceğini de bilirsin. (Olumlu-Olumsuz)

 

 

KENDİNDE DEĞİŞİM İSTİYORSAN

Farklı ortamlara girin; farklı ortamlara girmek sizin farklı insanlarla tanışmanıza vesile olacaktır.

Rutin işleri bırakın; sürekli tekrar eden işler bir süre sonra ezbere yapıldığı için sizi farklı düşünmekten alıkoyar. Örneğin; sağ elinizi sürekli kullanıyorsanız sol ile yapmayı deneyin. Evinize gidiş yolları olarak başka yolları kullanın, farklı alışveriş merkezleri seçin.

Bu durumlar beyindeki fonksiyonel  işlemleri bir şekilde oluşumunu ve yaratıcılığını tetikler.

Hayatta hepimiz farklı bir alan tutuyoruz. Önce BEN'liğimizi keşfetmektedir görevimiz.

Yapabileceğinin en iyisini yapın. Kendimiz için en iyisini yapıyor muyuz? Karşılık beklentisi ile yapılan her şey, istiyerek yaptığımız eylemler olmadığı için, mutluluk duygusu oluşmaz.

Kendini tanımak istiyorsan, ilişkilerine bak. Kime nasıl davranıyorsun,kimin hakkında ne düşünüyorsun. Davranış ve düşünceler nasılsa kendine'de bunu yapıyorsun. Senin bu durumda olmanın tek sorumlusu sensin. Kişi ne yaparsa kendine yapar. Sen etrafında herkesi suçladığın da gördüğün tam da KENDİN'sin aslın da .....

 

 

HAYATA GÜZEL BAKMANIN 3 SIRRI

* Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlar. Bütün köy ahalisi toplanmış. İçlerinden sadece biri Şemsiye almış.   "İNANÇ" tır.

* Babalar bebeklerini havaya hoplatır. Çocuklar gülmekten katılır. Yere düşebileceğini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babaları onları tutacaktır. İşte bu "GÜVEN" dir.

* Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamımıza devam edeceğimize dair teminatımız yoktur. Ama yine de ertesi gün için planlar yaparız. Bu ise "ÜMİT" tir. Ve bu üç şey varsa içinizde işte YAŞAM güzeldir.(alıntı)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.