19 Şubat 2021 - Cuma

Yeni yazı: KENDİN OL!

Yazar - Tülin CEYLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Tülin CEYLAN

Tülin CEYLAN

Psikolog.kim@gmail.com -
Takip EtGoogle News

 

BAŞKALARI NE DER DİYE YAŞAMIYORSUN

Sürekli yaptıklarımız ne ise biz oyuzdur. O halde mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır. Kendi hatalarını düzeltme imkanı olamayan insanlar, başkalarının hatalarını eleştirerek huzur bul maya çalışırlar. Hatalar sizin bu dünyada vurduğunuz damganızdır. Seni utandıran her ne varsa bunları bulun ve dönüşümünü seçin.

 

Unutmayalım ki hiçbir şey boş yaratılmadı. Gözyaşının bile görevi ardından gelecek gülümseme için temizlik yapmasıdır. Huzuru bulmanın yolu huzurunu bozanlardan uzak durmaktır.

 

 

Hiç kimse sen izin vermedikçe seni değersiz hissettiremez ve huzurunu bozamaz. Bir kişi ne kadar çok etrafını eleştiriyorsa, yargılıyorsa ve küçük görüyorsa aslında kendi içindeki utançla,  başarısızlıkla, o kadar korkuyordur. Başkaları ne der, el alem ne der, kaygısını bırak, emin ol başkaları seni bu kadar düşünmüyor. İnsanların umurunda değilsin. Neden içindeki seni, dışındaki ise el aleme göre şekillendiriyorsun. Kendin ol!

 

Başkaları ne der, ne düşünür, düşüncesi fazla ( empati) psikolojik sorundur. Kendin olamazsın. Fazla empati kendin olmaktan çıkarır.

 

 

Kontrol edemediğini düşünmekten vazgeç. Sen kontrol edebildiklerine bak, herkese olan alıcılarını kapat. Sen kime danışacağını biliyorsun. İnsan el alem ne der diye yaşarken, kendisi olmaktan vazgeçer. ( Vazgeçme)

 

 

İnsanların sözlerini fazla önemsemenin ne ise onların değerinden kendini küçük görmenle alakalıdır. Kendinle değersizlik duygusu besleme. Sen çok değerlisin. İnsanları kendinden yukarıda gördüğünde ya da kendinden aşağıda gördüğünde problemler başlar. Kimse senden üste değil sen de kimsenin üstünde değilsin. İnsan olma değeri eşittir. Etki alanına herkesi alma zorunda değilsin. Sadece güvendiğin dostların etki altında olsun. Herkes senin etki alanına doluşmasın, ne kadar kalabalık olursa kafan o kadar dağılır, dengen şaşar ve o kadar da stres alanına girersin.

 

 

Bu dünyaya kendiniz yaşamak, kendi varlığınızı ortaya koymak için geldiniz, kabul ettiklerinizi ve edemeyeceklerinizi belirleyin ve bir çizginiz olsun. Herkesi memnun edemezsiniz. Memnun etmek zorunluluğunuzda yoktur. Mecbur hissetmeyin.

 

Bir kez kendin gibi davranmaya başlasan tadına doyamazsın. Düşünmeden konuşmayı dene ya da sus. Kime sorsan en iyi o biliyor. O halde sorma! Doğrularını onaylatma ihtiyacı emin olmamaktan kaynaklıdır. Onaylamak, takdir edilmek ve beğenilmek doğal bir açlıktır.

 

 

-İçinden ne geliyorsa onu yaşa.

-Asla yapmacık olma.

-Kızgın olduğunda dahi en azından gülümsemeye çalış.

-Dürüst ol, sakin ol.

-Önerilerde bulun ama çevrene hükmetme.

-İnsanları yargılama yoksa onları sevmeye zamanın kalmaz.

-Aşkı küçümseme, o senin besin kaynağındır.

-Sevmediğin zaman sever gibi davranma, bu sana iyi gelmez.

-Öncelikle kendi aklını, ruhunu ve vicdanını rehber edin.

-Kim ne derse desin aynanın karşısına geç ve gülümse.

-Kendine güven, kimse senden üstün değil, sen de kimseden üstün değilsin. Eşitliği benimse

 

YAŞAMINIZA SAHİP ÇIKIN; YOKSA BAŞKALARI SAHİP ÇIKACAKTIR.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.