Kader Niyete ve Düşüncelere Aşık’tır.
Tülin CEYLAN
Psikolog.kim@gmail.com -DÜŞÜNCELERİN GÜCÜ
SÖZ BÜYÜDÜR
Bizim olmak istediğimiz kişiye ulaşmamız için, onu bilinçaltına tanıtmamız gerekir. Yaşam istek ve arzularımıza göre akmaz. Yaşam kimliğimize göre akar. Bilinçaltımız bizi hayatta tutmak için programlıdır. Hepimizde aynı şekilde çalışır. Tek bir görevi var o da bizi hayatta tutmak. Bu anlamda bilinçaltı korkularla, kaygılarla yoğundur ve risk değerlendirmesi yapar.
Riskli bulduğu herhangi bir şeyi bir daha bizi risk durumuna sokmamak için çekirdek inanç geliştirir. ( Geçmişteki korkuları hatırlatır.) Ve bizi o durumdan korumaya çalışır.
Örneğin, aileden aldıkları, çevreden aldıkları ( Ekmek aslanın ağzında) kişi bu söze inandığında artık bu olur ve yapacağı girişimlerde bilinçaltı devreye girer ve kişiyi korumaya alarak yapacağı girişimlerden engeller. Bunun için, bir insan bolluk ve berekete ulaşmadan önce kıtlık psikolojisinden çıkması gerekir. Çıkmakta yüksek bir farkındalık gerektirir.
Yaşamda bütün canlılar kendi tabiatında yaşarlar. Tabiatında yaşamayan varlık ise İNSAN’dır. Eğer ben kendime biçtiğim hayatı yaşamıyorsam o zaman bir yerlerde kendime ceza veriyorum veya bir şeyin kefaretini ödüyor olabilirim. İşte insan bu bilinçaltı suretlere inip neyin kefaretini ödüyor olabilirim? Ben neyiz cezasını bilinç dışında söyleyip neyi üstlenmişim? Diye sormalı kendine.
Yaşamda; Önce OL sonra sahip OL prensibi vardır. İnsan eğer Yaradan’ın suretinden yaratılmış ise o zaman bizde onun benzeri ya da (Cüzü) olarak bir ifade ile olayları oluşturabilme, şekil verebilme yeteneğine sahibiz. Öyleyse her birimiz sözde, kelimede, düşüncede kadersel olayı meydana getiriyor. Bir talebimizle, bir duamızla, isteğimizle, niyetimizle yaşamak istediğimiz olayı hayatımıza çekiyoruz.
Bu bazen bir sevgili, bazen para, bazen güzellikler ve bazen de güzelliğin olumsuz tarafı şeklinde olur.
Her birimiz ifade ettiğimiz ve düşüncelerimizle buluşuyorsak ifadelerin ve düşüncelerin kıymetini bilen ve fark eden için dönüşüm başlayacak demektir.
Mesela;
Asla Yapmam Demek: Bilinçaltında asıl yapmam gereken budur demek.
Aynen İfadesini Sürekli Kullanıyorsak: Aynı konuda, aynı yerde, aynı miktarda, aynı konularda aldatılmış, yaşamış ve artık bilinçaltı takılı kaldığı için sürekli hatırlatır. Yani; geçmişini bırak, bağımlılıklarını bırak, korkularını bırak der.
En,
Daha,
Ben yaparım,
Ben hallederim ifadelerini kullananlar ise; Kontrolcü olan insanların kelimeleridir. Her şeyleri kontrol etmek ve kendi bilgisi doğrultusunda olmasını isterler.
Kader Niyete ve Düşüncelere Aşık’tır.